Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 4 september - rytmer, regn och andra grejer!


Så var det onsdag igen. Veckans bästa dag - alla kategorier! I dag var det en "vanlig" onsdag. Vanlig onsdag betyder två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen. I dag har vi jobbat med lite av varje. Vi började med lite uppvärmning. Nu har vi satt i hop alla olika rörelser som några av oss har föreslagit de andra onsdagarna och vet ni, när man sätter i hop rörelserna så blir det en dans. Jo det är sant, en riktig bra dans tillochmed.

Vi dansar med både kroppen, armarna och benen. Fräsigt! Det visste vi inte när vi började att vifta lite planlöst med armarna eller sparka med benen lite så där i otakt. Fräsigast av allt är att det är vi själva som har gjort dansen. Snacka om delaktighet när det är som bäst. Vi kastar in lite armvift och sparkar och annat och så poff så blir det en dans. Att dansa är en sådan sak som vi har önskat att få jobba mer med i höst. Så därför är det kul att vi får göra det. En annan sak som har önskats är att sjunga i stämmor och kanon. Det har vi också jobbat med i dag. Att sjunga kanon- det gick kanon. Vad en kanon är? En kanon - alltså sången är precis samma ord som stavas likadant men uttalas olika som ordet kanon - alltså en sån man skjuter. Kanon - kanon - lika men olika. Att sjunga kanon är att sjunga lika fast olika. Vi sjöng "Blinka lilla stjärna" fast vi började på olika ställen.

Lite marig och lurigt men snacka om att det här verkligen är en övning som hänger i hop med vårt tema i höst "Sköt dej själv och skit i andra". För klarar man det, att bara sköta sitt eget så blir det inte bara en kanon utan det blir också kanon, alltså kanon-bra!

Vi överraskade Kerstins Pöjk också han har fyllt år en himla massa 34 år så han fick en "Ja må han leva" med alla verser vi kunde komma på och så spelade vi rytminstrument till. Det lät så himla...ehe vad ska vi säga...hmmm...annorlunda, ja annorlunda lät det när Ingela spelade gitarr.

Eller annorlunda- det var faktiskt skitdåligt! Men ganska roligt!

Kerstins Pöjk blev glad i alla fall och överraskad. Men mest glad blev han nog över att få tillbaka gitarren!

Sam-Peter har också fyllt och fick sig en sång och några hurra:n!

Alla fick testa på att spela olika rytminstrument. Rätt var det var så kom det en sång. Ur tomma intet så skrev förmiddagsgruppen början på en sång. Eller om det var slutet eller mitten. Det vet vi inte än. Vi har aldrig skrivet nån sång innan. Men vi säger som Pippi Långstrump. Det har vi aldrig gjort förut så det klarar vi säkert. Eftermiddagsgruppen fortsatte med låten och fixade till lite stämmor.

Vi började jobba med en ny sång också.
En dansbandslåt - det var skoj. Vi har lite tecken som stöd! Den blir bra! Vi har inte bestämt ännu vad vi ska använda den till. Men att den blir bra har vi bestämt.

Kommer ni i håg att vi förra veckan berättade att det var en "ny nyfiken" som var på besök hos oss. I dag kom han tillbaka och vi är så glada för att han vill börja jobba med oss. I dag var det två nya nyfikna med på eftermiddagen- vi får väl se om de vill komma tillbaka.

En gammal goding dammades av framåt slutet av båda grupperna och vi körde massagesaga. Alla som vill får ge massage och ta emot. Vi frågar först och tackar sedan varandra när vi har masserat klart.

Ett bra sätt att varva ner på innan dagen avslutas.

Vår nyaste stjärna heter Pontus och när han inte jobbar med oss jobbar han på Snickeriet på Navet.

Välkommen in i gänget säger vi!

På bilden ser ni Pontus till vänster vår nyaste stjärna och till höger står Linus en riktigt gammal KanDeKanViare han är så gammal så han har varit med ända sedan vi började för snart 10 år sedan!