Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 28 augusti - Varmt ute varmt inne!

Undra om det har varit århundradets varmaste dag i dag. Det har i alla fall känts som det. Flera tusen femhundra grader inomhus och ännu flera tusen femhundra grader utomhus. Trots detta så har vi jobbat på som tusan i dag. På förmiddagen var det en ny nyfiken och hälsade på. Vi hoppas att han blev lite taggad och vill fortsätta. Förmiddagsgruppen fick därför vara extra tydliga i dag och berätta varför vi gör vissa saker och vad syftet med en del övningar är. Det är bra när det kommer någon ny som man måste berätta för varför vi gör saker för då får vi också tänka till. I bland gör vi saker "bara för att" för att vi "alltid har gjort si eller så". Bra att få tänka till lite.

Vi har övat på att tävla i dag, en musiktävling där syftet var samarbete och att träna sig på att vara en bra vinnare och en bra förlorare - precis så som vi har önskat.

Eftermiddagsgruppen fick göra ett expriment. Några fick ett uppdrag att hjälpa till att fixa lite i de nya lokalerna där en ny daglig versamhet ska öppna. De som inte hade det uppdraget fick ett annat uppdrag. Nämligen att öva sig själva och andra i det där som är vår utmaning i höst. "Sköt dej själv och skit i andra". Det här uppdraget gick ut på att under tystnad gå upp till de andra, inte prata, knappt svara på tilltal och om det var nödvändigt att då bara använda kroppsspråket. Det var mycket jobbigt för flera av oss att inte veta varför de andra var tysta eller inte svarade på tilltal.

Vi har varit ute också för även om det var lika varmt ute som inne så fläktade det ändå lite lite lite grann utomhus. Så vi lekte lite lekar. Även här var temat "Sköt dej själv och skit i andra". Trots att vi bara jobbat med att tänka på just det så har vi redan blivit bättre. Kul!

Vi har pratat om vår kommande show också och så ska några av oss ut och föreläsa.

Vill du eller någon annan att vi kommer och showar för Er?

Ring Ingela 070-368 67 67 eller maila oss på

kandekanvi@mjolby.se

Vi hörs och störs!