Så fungerar vår sökfuntion

Har du svårt att hitta när du söker på mjolby.se? Skriv det du söker efter i sökrutan och klicka på sök-knappen. Du kommer då till sökresultatsidan och får en lista med olika sidor som innehåller det ord du sökt på.

Hur ditt sökresultat ordnas styrs av ett antal kriterier, bland annat av hur många gånger ordet finns med på sidan eller om det står med i sidans rubrik.

Hittar du inte vad du söker kan du prova synonymer, till exempel gata istället för väg eller avfall istället för sopor. Då och då tittar vi på vilka ord besökarna använder och försöker anpassa sidorna så att vi får med alla synonymer i texterna, men det är inte säkert att vi har lyckats överallt.

Ett annat sätt kan vara att använda olika varianter eller böjningar av samma ord, till exempel gata, gator, gatorna. Vår sökmotor klarar vissa varianter av samma ord, men har tyvärr en viss begränsning.

Filer och dokument

Filer och dokument listas inte i sök. Det beror på att vi har en ganska stor mängd protokoll och handlingar på mjolby.se, som tyvärr gärna dominerar bland sökträffarna om de får möjlighet. Därför har vi valt att helt ta bort dokumenten ur sök.

Fler tips

  • Kontrollera att du har stavat korrekt. Sökmotorn har en funktion som hjälper dig att stava eller hitta närliggande ord. När du får en tom resultatsida föreslår ibland sökmotorn alternativa stavningar eller ord på det du just sökt på. Klicka på det så görs en ny sökning.
  • Ange mindre specifika sökord. Ju mer specifika ord du söker på desto mindre sannolikt är det att det finns en sida med just det innehållet.

Om du trots allt inte kan hitta det du söker efter kan du ringa medborgarservice.

Kontakt

Medborgarservice

Telefon: 0142-859 95

medborgarservice@mjolby.se


Postadress: Mjölby kommun 595 80 Mjölby
Besöksadress: Stadshuset Burensköldsvägen 11

Öppettider: måndag-torsdag klockan 7.30-16.30 och fredag klockan 7.30-16.00