Se vår film om Skogssjöområdet

Se filmen på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filmens innehåll
Istiden ligger bara fem kilometer från stadskärnan i Mjölby. Det natursköna skogssjöområdet formades av en isälv för 10 000 år sedan. Älven lämnade efter sig en rullstensås. Närmare bestämt en getryggsås, en sjö med sandstrand och ett särpräglat landskap med rikt djur- och växtliv. I den kalkrika jorden växer bland annat Luddvedel, taggsvampar, Färgmåra och hundrafemtioåriga tallar.

Till Skogssjön kommer man snabbt till fots, med cykel eller kollektivtrafik. Gropen som isen lämnade efter sig är idag en härlig sjö för bad och fiske. Vid sjön finns också campingplats, bastu, sommarcafe samt festlokal för uthyrning. Genom området går Östgötaleden och flera kortare markerade vandringsleder i området och runt sjön. Skogssjön är start och mål för såväl uppfriskande promenader som för längre vandringar.

Skogssjöområdet är en oas i Mjölbys omedelbara närhet. Här finns något för alla. Barnfamiljer, motionärer och friluftsmänniskor. Oavsett om man vill utmana den egna fysiken eller om man bara vill njuta av naturen.

Välkommen!

Senast publicerad