Mjölby stad 100 år 2020

2020 fyller Mjölby stad 100 år. Födelsedagsfirandet startade på nyårsafton och pågår under hela året. #Mjölby100år2020

Vårens och sommarens planerade aktiviteter i samband med Mjölby stads 100-årsfirande; en del aktiviteter planeras att genomföras, en del aktiviteter kommer att ställas in eller flyttas fram till nya datum efter 15 augusti.

Se programmet här som uppdateras löpandelänk till annan webbplats

Projektorganisationen arbetar tillsammans med alla aktörer för att hitta nya datum för de aktiviteter som behöver flyttas fram.

Emblem Mjölby stad 100 år 2020.

Hur minns du Mjölby?

I en stad som är 100 år ryms många minnen, vi vill veta vilket ditt bästa minne från Mjölby är. Ditt minne blir en del av födelsedagsfirandet och publiceras här på vår webbplats.

Minnen om Mjölby

Mjölbys historia

Hur har vi det i Mjölby om 100 år?

Tänk vad det har hänt mycket under alla dessa år… Stora vägar, pendeltåg, resecentrum, simhall, förskolor, grundskolor, gymnasium, vårdboenden och mycket annat som inte ens var påtänkt på 1920-talet. Hur tror du det är i Mjölby om 100 år? Har vi solceller på alla hustak? Hur många är vi? Kör vi el-bilar eller häst och vagn? Har vi skyskrapor i city?

E-posta dina förslag, minnen och framtidsscenarion till webbredaktion@mjolby.se

Vi publicerar alla idéer, minnen och framtidsvisioner här på webben. Vi publicerar inte ditt namn eller några andra personuppgifter.

Du kan också skicka ett vanligt pappersbrev eller ett vykort till:

Webbredaktionen
Mjölby kommun
595 80 Mjölby

Emblem

Bilden högst upp på sidan är ett emblem som kommunen har tagit fram för att märka evenemang och aktiviteter som ingår i 100-årsjubiléet. Det får användas av alla föreningar, organisationer och företag som arrangerar en aktivitet för att uppmärksamma Mjölbys 100 år.

Du kan ladda ned emblemet här.

Kontakt

Arbetet med jubileumet drivs i projektform. Det finns bland annat en styrgrupp och en referensgrupp och kommunen har också anställt en projektledare som heter Lars Fredriksson. Dessutom arbetar Annelie Ahlström på tillväxtkontoret mycket med jubileumet. Har du frågor eller funderingar kring 100-års firandet är du välkommen att kontakta dem:

Lars Fredriksson: e-post lars.fredriksson@mjolby.se, telefon: 0708-65 23 01
Annelie Ahlström: e-post annelie.ahlstrom@mjolby.se, telelefon: 0142-859 03