Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 19 juni - åka pendeltåg, flashmob och hissreparatörer

Så var den här, den där dagen i början av sommaren som vi har så delade känslor inför. Någon tycker det ska bli gööööööörskönt med semester från vanliga jobbet och KanDeKanVi någon anna tycker att det är fruktansvärt att vara ledig och någon tycker mittemellan, lite bra och lite trist så där lite lagom.

I dag provade vi att åka pendeltåg allihopa till grannkommunen. Eftersom Boxholmarna inte kunde ta sig till oss så åkte vi till dem. Det funkade fint. Alla kom med dit och alla kom med hem. Men det var nära ögat att inte Chris och Tessans permobil kom med hem.

Men vi tar det från början.

Samling vid stationen, delade in oss i smågrupper och så vänta på tåget. Kliva av i Boxholm, solskenspromenad till Smeden där vi fick se hur fina lokaler de har och så bjöd de på fika.

Vi sjöng för Sabine som har fyllt år och när vi redan var uppsjungna så gjorde vi en flashmob på ICA i Boxholm och gick in och sjöng Pippis sommarsång för dem. Det var lite skoj- det har vi aldrig gjort förut men det gick alldeles utmärkt. De såg lite förvånade ut där de stod i kassan och köpte leverpastej och skithuspapper men mest glada. Så vandrade vi tillbaka till pendeltåget och där tog det stopp i alla fall för de som ville åka hiss för hissen var ur funktion. Ingela ringde Boxholms kommunsväxel och fick prata med räddningstjänst och vi trodde det skulle komma en näve starka brandmän och hjälpa till att bära oss men i stället kom det två trevliga hissreparatörer, de tryckte på lite knappar och fipplade lite i ett skåp och sedan gick det fin fint att åka hiss igen.

Det gick även fin fint att åka pendeltåg, lite bökigt med alla olika värdekort men det funka! Hemma i Mjölby igen önskade vi varandra glad sommar och så tog vi våra sommarkort som vi fått av handledarna och åkte hem. Alla åkte inte direkt hem. Några tog vägen förbi Malin Wahlin och fotade sig- de som inte hade fotat sig innan.

I dag kan vi nöjda och glada se tillbaka på en termin som duger! Nu tar vi sommarlov några veckor innan vi drar i gång verksamheten i augusti igen.

Sköt om Er så ses vi!

Bilder från dagens resa finns på vår facebook- sida!

Gilla den för det gillar vi!