Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 12 juni - samarbetsövningar, maskopi och gapskratt!

Onsdag 12 juni - Sista dagen på Kungshöga den här terminen.

Men...vänta lite nu. Sista dagen på Kungshöga? Vi ska väl ses den 19/6 också eller? Jo så är det, men nästa vecka ska vi ut och åka så i dag var det sista vanliga KanDeKanVi-dagen på Kungshöga. I dag har vi spelat spel. Inte vilket spel som helst utan vi har spelat KanDeKanVi-spelet.

Har ni spelat det förut eller har ni hört talas om det? Om ni svarar ja så vet vi att ni ljuger för det här spelet har vi kommit på själva - i dag!

Vi kanske har snott lite delar från andra spel men det som vi spelade tillsammans i dag kom vi på själva nästan helt själva alltså. Det här spelet handlar inte om att vinna utan om att samarbeta och när som helst kan man ändra reglerna om man vill.

Alla kan vara med på olika sätt och man kan hjälpas åt om man själv tycker att något är svårt. Man får säga "pass" om man inte kan, man kan lämna över frågan eller uppdraget till en vän eller så kan man ringa en vän. Ja det där sista kom vi på i förmiddagesgruppen, då var det någon som fick uppdrag att låta som en häst och då kom vi på att man kan göra som i TV programmet och ringa en vän för att få hjälp. Så Robin ringde Martin som är hans vän, det är samma Martin som brukar spela bas när vi gör gig tillsammans med Värsta Bästa Bandet.

Martin fick i uppdrag att låta som en häst och det var han jätte jätte jätte...dålig på faktiskt. Men det som var bra med att han var dålig på att låta som en häst var att vi andra fick skratta lite. Martin är en härlig kille som bjöd på det. Han blev inte ledsen för att vi gap-skrattade.

Fattar ni fortfarande inte hur man spelar? Okej då ska vi försöka förklara lite mer. Jo man slår med en tärning, går runt på en spelplan, spelplanen ligger på golvet så man får röra sig lite under tiden, man läser uppdrag eller svarar på frågor som står på den lappen där man hamnar, behöver man hjälp tar man hjälp av en kompis...och så ja, allt det där andra som vi redan har skrivit om med samarbete och andra grejer som är så nyttigt att träna på då och då.

I dag gjorde förutom spelet lite olika saker i de olika grupperna. Till exempel så har vi sjungit och tränat tecken, fikat och gjort dramaövningar i dag på förmiddagen.

Eftermiddagsgruppen gjorde flera samarbetsövningar - Nyttigt och tänkvärt. Att prova att göra på olika sätt. Hur blir det om jag gör på det ena eller andra sättet? Vad öppnar upp för samarbete och vad gör att det blir svårt att samarbeta? För mig själv? För gruppen. Vi gjorde övningar och pratade om hur det blev och vad vi tyckte att vi lärde oss av det.

Förra veckan gjorde vi en dramaövning som hette "bekännelsen" i dag kom det en riktig sådan bekännelse - igen! Precis i början av eftermiddagsgruppen. Då blev det lite drama- fast inte på övning utan på riktigt. För Christian i förmiddagsgruppen han berättade att två lurifaxar i eftermiddagsgruppen hade försökt få honom att berätta om hemligheten som vi jobbade med förra veckan. Fatta va - vilka lurifaxar! De hade sms:at honom - men han hade inte svarat. Kan Ni gissa vilka det var?

Den ena var Tessan och den andra var Julianna två "brottslingar" de var i maskopi med varandra. Maskopi är i och för sig också en sorts samarbete kom vi på.

Vi skojade mycket på eftermiddagen om vad de hade gjort och hur de hade försökt få reda på hemlisen. Både Tessan och Julianna är två härliga tjejer och uppenbarligen också mycket påhittiga och duktiga på att samarbeta- i alla fall när det gäller att göra hyss. Men Christian var stenhård och sa inget om hemlisen.

Annars är det just det som är så svårt med hemlisar att så fort man berättat det för någon så kan man inte vara säker på att det är en hemlis längre. För tänk om den man berättade för berättar för någon mer som berättar för någon annan som berättar för...

Efter nästa vecka kan vi i alla fall berätta hemligheten som vi berättade lite om förra onsdagen.

Det har med vår sommaravslutning att göra, det har vi redan berättad och nu kan ni få en ledtråd till. Vi ska åka till grannkommunen. Mer ledtrådar får ni inte i dag!

Vi ses om en vecka igen!

I dag är det inga bilder här på bloggen utan de hittar ni på vår facebooksida.