Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 5 juni- Utvärdera mig hit och utvärdera mig dit!

I dag har vi gjort det igen, utvärderat. Tidigare har vi utvärderat samarbetet med eleverna och vi har fått höra deras utvärdering om samarbetet med oss. I dag har vi också utvärderat - vi har utvärderat hela vårterminen.

Jaha, så ni ha bara suttit och pratat alltså? Kanske ni tänker nu. Nä! Det har vi inte. Vi ska strax skriva mer om HUR vi gjorde utvärderingen men innan dess så tänker vi att vi ska berätta en sak för Er för idag, i dag har vi kommit fram till att ibland när vi får frågan om vad vi har gjort på KanDeKanVi så svarar vi: -Inget särskilt! Eller i bland så säger andra: -Ni sitter väl bara och sjunger på onsdagarna? Efter dagens gemensamma utvärdering så blev vi alla påminda om att alla dessa onsdagar när vi ibland svarar att vi inte har gjort nått särskilt, så har vi hunnit med en hel massa.

Vi delade in oss i smågrupper. Vi pratade en stund med varandra om vad vi har gjort under vårterminen. Sedan samlades vi och Ingela skrev på tavlan. Eftersom vi gillar att tävla så fick vi i grupperna säga sådant som vi kom på att vi har jobbat med under våren och innan Ingela han skriva klart på tavlan skulle nästa grupp säga en sak som vi hade jobbat med och så där höll vi på tills både förmiddagsgruppens och eftermiddaggruppens tavlor var fullkluddrade med saker som vi gjort under våren.

Kul att utvärdera på det här sättet och nu vet vi att nästa gång någon frågar vad vi har jobbat med idag så ska vi inte svara "inget särskilt" för det är inte sant för om det hade varit sant då hade tavlan i dag varit helt tom och ingenting hade stått på den mer än möjligtvis rubriken om ens det. Men vet ni vi har gjort så himla mycket roliga saker under våren. Titta bara på bilden på tavlan så ser ni hur mycket vi har gjort.

Förmiddagsgruppens utvärdering om vad vi har gjort i vår den såg ut så här: Vi har: Tecknat, showat, ätit matsäck, facebookat, lyssnat på önskelåtar, samarbetat, planerat en dag själva, hela havet stormar, promenad, skickat kort, tittat på foton, gå i rund ring, spelat instrument, improviserat, praktikanter har varit med, druckit kaffe, läst och skrivit blogg, gjort och ätit fruktsallad, sjungit, avslappning, jobbat med eleverna, nygamla delatagare har börjat igen, studiebesök som varit här, dansat, varit hos fotograf, spelat in film, skrattat, gjort en kärlekstavla, vi har dugt som vi är, klätt ut oss, modevisning, träffat Annette i kyrkan och intervjuat henne, musikquiz, uppvärmning, fuldans, ljugit, Astrid Lingdren tema, varit med i tidningen.

Eftermiddagsgruppens utvärdering såg ut så här: Vi har: Spegelövning, avslappning, utvärdering, sjungit , facebook, "woosch", hästen, skratta, Pippi, dans, blindbock, samarbete, uppvärmning, roligt, födelsedagar, frukt, Gästis, barn och fritid, kaffepaus, brandövning, matsäck, frukt, blogg, fotograferat oss hos Malin Wahlin, gemenskap, promenad, Båtsman, godis, dansstopp, quiz, sång, instrument, kyrkan, Emil, sjörövare, rytminstrument, hela havet stormar, showa, saft, rumpnissar, massage, gitarr, promenad, kaffe, gå.

Som ni ser så har vi tänkt lite olika men ändå lika på nått sätt. Så i dag när någon av oss får frågan om vad vi har gjort i dag ska vi inte svara "inget särskilt" utan vi ska svara att i dag har vi, sjungit för Eva som har fyllt år, vi har gjort utvärdering, övat på tecken i sången "Aldrig ska jag sluta älska dej". Vi har skrattat och pratat om hur viktigt det är att lyssna på varandra. Vi har gjort en utvärdering.

Vi har också gjort en dramaövning som heter "Bekännelsen". Den går ut på att en person har en hemlighet eller en bekännelse att göra och så får resten av gruppen ställa frågor och på så sätt försöka luska ut vad hemligheten eller bekännelsen handlar om.Det där är en lurig övning. För den handlar lika mycket om att lyssna på varandra som att prata och ställa frågor, kanske ännu mer om att lyssna. För om man lyssnar på vad andra frågar så kan man få ledtrådar om vilka andra frågor man behöver ställa. Förmiddagsgruppen, ja de var helt supergrymma på det här. Det tog inte många frågor alls innan de kom på vad hemligheten var.

Eftermiddagsgruppen de fick kämpa och kämpa och de ställde hur många frågor som helst men ändå kunde de inte lista ut hemligheten. Jo till slut men det tog tid, fasligt lång tid. Tänk vad bra att vi är bra på olika saker. Just i dag var dramaövningen och hemligheten på riktigt, Ingela satt på en hemlighet som gällde oss i gängetoch till slut så listade alltså båda grupperna ut vad det var för hemlis.

Vad detvar för hemlighet? Nä det tänker vi inte berätta för Er utan ni kommer att få läsa om det här på bloggen men ni kan få en ledtråd.

Det gäller sommaravslutningen...men mer än så berättar vi inte för Er i dag!

Vi ses om en vecka hejsan svejsan!

På bilden ser ni förmiddagsgruppens tavla.

På bilden syns en vit tavla med ord.