Räddningstjänst

Räddningstjänsten ligger organisatoriskt under byggnads- och räddningsnämnden och lyder under lagen om skydd mot olyckor. Sedan många år samverkar räddningstjänsterna i Mjölby och Boxholm, det gemensamma namnet är Räddningstjänsten Mjölby/Boxholm.

Operativ räddningstjänst

I den operativa räddningstjänsten har räddningschefen det övergripande ansvaret för sex insatsledare och fyra skiftlag med en styrkeledare och fyra brandmän i varje skift. På deltidsstationen i Skänninge finns tre skiftlag med tre deltidsbrandmän i varje skift. I kommunen finns även ett brandvärn i Önnebo med tio man som har jour på frivillig basis.

Senaste utryckningar

För att se de senaste händelserna för räddningstjänsten i hela Östra Götland kan du klicka på länken Larmet går - Samtliga larm från de senaste 30 dagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Förebyggande arbete

I det förebyggande arbetet med skydd mot olyckor har räddningschefen det övergripande ansvaret med inriktning mot systematiskt brandskyddsarbete gentemot kommunala förvaltningar och företag i kommunen. Räddningstjänsten har även en utbildningsavdelning med en utbildningsansvarig samt åtta utbildare tillika brandmän, de utbildar i ett antal kurser inom brand och första hjälpen.

Kontakt

Räddningstjänsten Mjölby/Boxholm

Telefon: 010-234 5400
raddning@mjolby.se
Adress: Svartåliden 1A, 595 41 Mjölby


Jourhavande Insatsledare

Telefon: 010-234 5405

Senast publicerad