Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 13 mars - Glitter, glamour och en anakonda!

Onsdag, veckans bästa dag. I dag har vi varit på modevisning. Alla var modeller och många var konferencierer. Modellerna visade vårmodet och hårmodet som gäller våren 2019. Det var mycket färger, mycket intressanta kombinationer på olika kläder, tex fick vi i dag se en Körv-keps, en skinnjacka och en ölmage.

 

Konferencierna berättade vad modellerna hade på sig och de beskrev de olika kreationerna som passerade på podiet med beskrivningar som kunde låta ungefär så här: - "En kappa som är grön som en gräsmatta och det hör ju våren till för då vlir det grönt ute igen."

Konferenciererna hade fullt upp för de skulle presentera: En brud med röd peruk och slöja för hela ansiktet.En stålmannen i hårdrocksfrilla och en konferencier i lilaglittrigt plommonstop, kavaj och en fjäderboa.En man med en underlig ko-mössa den var ko-llosallt rolig och ful.

Vi såg också en tupp, eller vi menar en tuppkams-frisyr en liten konstig hatt och "cowbojsar-tema" med indiandräkt och hatt.

 

Vi har haft löss i håret- fast det egentligen var paljetter som hade ramlat av paljetthattarna.

 

En annan mannekäng hade en anakonda kring halsen och det var inte bara mode utan modigt tycker vi andra. Egentligen var det en fjäderboa men med lite fantasi så var det en anakonda.

 

Ja i den här visningen var det olika klädstilar, gångstilar och hårstilar som visades på vår catwalk. Musiken som spelades var mestadels mellolåtar från årets mello men en och annan gammal goding smög sig in på listan. Lite Lotta Engberg tex, ja hon ska då vara med överallt.

 

Hasse och hans Guld och gröna skogar spelade också och precis som Hasse sjunger i den låten så har vi i dag haft dans och hålligång. Vi gjorde uppvärmningsdans i par, en variant på drama övningen spegeln. Där det gällde att följa efter varandra och dansa som den andre.

 

Vi har sjungit den längsta Ja må du leva vi någonsin har sjungit i dag och den sjöng vi för Peter som hade fyllt år. Vi sjöng att han skulle leva och skjutas i en skottkärra och hängas på en häst bakåfram och hyllas i en flaska med champange.

 

Så har vi pratat vidare i dag om de regler som vi tillsammans har kommit fram till att vi vill ha i KanDeKanVi. Vi har pratat om att det viktigt att kunna prata om sånt som är jobbigt och att man i bland kanske inte kan låta bli att göra någon lite ledsen för att man inte ska såra dem längre fram.

 

Vi har pratat om att man inte kan vara vän med alla och att i bland måste man jobba i hop med personer som man inte gillar att jobba i hop med så mycket och att då får man göra sitt bästa för att det ska funka. Vi har pratat och berättat för varandra om vad vi gillar med oss själva.Det var svårt. Fruktansvärt svårt. Vi kom fram till att vi gillade oss själva av olika anledningar. Någon gillade sig själv för att att hon var modig, någon annan för att hon var påhittig, någon gillade sig själv för att han var stark och någon för att han var snäll, en annan för att hon var omtänksam någon annan för att hon var en bra lyssnare.

Som sagt vi gillade oss själva av olika anledningar och det fina med det är att det var ingen anledning som var bättre eller sämre än någon annan.

 

Några i gänget har varit på egna äventyr i dag. Charlotta och Linus och Malin har varit i butikerna och provat de kläder som de ska visa nästa onsdag på modevisningen i Gallerian i Mjölby. Ja så har vår dag varit. Om den har varit bra? Alldeles fantastiskt bra!Vi ses om en vecka igen. 

 

På bilden ser Ni en massa kläder och hattar, paljetter , kepsar och peruker. Detta användes i dag på repetitionen när vi var modeller i en mannekänguppvisning.