Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 6 mars -Jajemen, en helt vanlig dag på jobbet

 

Att onsdagar är veckans bästa dag, det vet ju alla som vet nått. I dag har vi haft en helt vanlig dag på vårt jobb. Eller dag och dag?

Vi har jobbat kväll för vi har varit i Kvarnparken och showat. Men hur går det till? Är inte KanDeKanVi en del daglig verksamhet? Kan man jobba kväll då?

 

Jajamen säger vi det kan man. En del av oss jobbar heltid och då har man jobbat lite på sitt andra jobb och så har man jobbat resten av dagen på kvällen. Det finns också de som jobbar deltid eller halvtid och då har man bara jobbat på kvällen. Inget konstigt alls om Ni frågar oss.

 

Det är här har vi gjort nu i 9 år så det är liksom inget konstigt med det.I bland jobbar vi på dagen i bland på kvällen, det har hänt att vi har kommit hem efter jobb mitt i natten och det har också hänt att vi har gått upp nästan mitt i natten, det kändes i alla fall så, och åkt i väg på gig.Ja vi säger gig när vi showar, det heter så i branschen, gig. Varför vet vi inte men det låter lite fränt.I bland säger vi att vi "showar" också, det låter också lite halvfränt så där.

 

Publiken i går var en härlig samling människor som vågade prova att tänka "bara gört" och vara med och sjunga och dansa, de klappade takt och dansade lite, skrattade och som vanligt var det några som grät en skvätt, inte för att de var ledsna utan för att de blev rörda och berörda.Vi tycker om det, alltså, vi tycker inte om att människor blir ledsna men vi tycker om att beröra.

Vi gjorde en bra show, som vanligt så fick vi ändra lite i programmet, nån´var sjuk och så var naturligtvis handledar-Ingela tvungen att ändra lite, som vanligt! Hon gör så VARJE gång.I går hade handledare-Annelie och Kerstins Pöjk skojat om att ändringarna skulle komma redan efter låt nr 3 men det gjorde det inte, Ingela höll sig lite längre än så men inte så mycket.Varför hon ändrar så där utan att vi vet om det, jo det är för att visa publiken och påminna oss andra om att det där att våga tänka "bara gört" det funkar faktiskt på riktigt. 

 

Livet är precis som en låtlista. Vi tänker att vi ska göra på ett sätt och så planerar vi för det. Att saker och ting ska komma i en viss ordning att vi ska göra vissa saker på vissa sätt. Det är bra att ha det så. Men så i bland så händer det saker i livet som gör att vi måste göra på nått annat sätt och det där andra sättet som vi måste göra saker på kanske är ett sätt som vi aldrig har provat förut.Hur ska vi vet då om det är rätt sätt att göra saker på? Det kanske bara är ett sätt? Mitt sätt att göra det på kanske inte är rätt? Enda sättet vi kan får reda på om vi klara saker och ting när vi är tvugna att göra sånt´vi inte brukar det är ju faktiskt att prova och det är det hela "bara gört"-grejen handlar om att våga prova.

 

Tänk va bra att vi törs göra detta när det inte blir som det var tänkt.I går efter showen fick tänka "bara gört" igen när inga taxibilar kom till de sista som stod och väntade. Vi väntade och väntade och väntade. Det är vi vana vid för det är ofta vi får vänta på taxi för att det är många som ska åka. Men i går så väntade vi hur länge som helst, men inga taxibilar kom. Så då ringde vi och kollade och det var inte så konstigt att det inga kom för det var inga taxibilar beställda. Så kan det vara.Vad man gör när det inte kommer några taxibilar?

 

Ja antingen kan man börja gråta eller bli arg eller så hjälps man åt att lösa problemet. Vi valde att hjälpas åt att lösa problemet och dela upp oss i de bilar som personalen åkte i och så fick de som behövde skjuts hem.

 

Slutet gott allting gott i alla fall för oss Men vi undar lite hur det gick för de två damerna i publiken som missade sin buss? 

 

Bilden i detta inlägg visar två deltagare som fått skjuts hem till boendet och nu är på väg in igenom porten.