Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 27 FEBRUARI - I BLAND RÄCKER DET MED EN KRAM!

 

Wow vilket härligt vårväder. Solen sken och det var nästa ljummet ute på på promenaden i dag. Promenad? Va är inte det här en show och teatergrupp?! Jo det är det men vi gör andra saker än bara showar och repar. I dag efter lunch fick vi till exempel välja om vi ville ha avslappning eller gå en promenad. Vi valde lite olika och det är bra för vi gillar olika. De som ville gå gjorde det och de som ville vara kvar inne låg på madrasser och slappnade av i både kropp och knopp. Lyssnade på ljud som var gömda i musiken. Ljud som vi tyckte lät olika. Ett ljud tyckte någon lät som en trumma en annan tyckte det lät som en groda och någon annan tyckte det lät som hjärtljud.

I dag var första gången som vi provade att ha med matlåda i stället för att äta i matsalen. Det fungerade bra, de flesta hade med sig både mat och bestick och de som inte hade det fick låna av skolan. Morron-fika-mackan hade Sandra fixat åt oss och eftermiddagskaffet stod framme när vi avslutade arbetsdagen. Har vi bara käkat, slappat och promenerat i dag?

Nä verkligen inte. I dag har det varit fullt fart från början till slut. Dubbelgrupp heldag och uppstart för den här terminens samarbete med BF17 på Kunghsöga, det vill säga Barn och fritidsgprogrammet. Vi ska jobba tillsammans med dem och det tycker vi ska bli superskoj för det var en sån sak som vi önskade att vi skulle få jobba med när vi i början av terminen planerade hur det ska se ut i vår. En hel hög med trevliga elever kom till oss, de visste inte vilka vi var och vi visste inget om dem. De fick låtsasgodisar av Ingela gelehallon, salta fiskar, plopp, polkagrisar, tuttifrutti, gröna grodor eller djungelvrål. Vi i KanDeKanVi hade redan fått våra låtsasgodisar och när Ingela ropade "lösgodis" så bytte vi plats. Så fort alla fått sina låtsasgodisar och vi alla hade fått veta ATT vi ska jobba tillsammans i vår så körde vi i gång. Vi i gänget och eleverna delade in oss i de olika godissorterna och så pratade vi om:

VAD SKA VI JOBBA TILLSAMMANS MED?

HUR SKA VI JOBBA TILLSAMMANS?

Jättemånga jättebra förslag kom vi på i de olika grupperna. Tex att jobba med olika teman, göra drama övningar en också uteaktiviteter och olika tävlingar, quiz och tipspromenad. Allt som kom som förslag kommer vi inte hinna jobba med men en hel del ska vi se till att hinna med.

Det ska bli superdupermegatruper roligt att jobba med BF igen. Vi vet att vi kommer att lära oss en massa saker av att samarbeta med dem och vi tror att de kommer lära sig en hel del de också.

Innan vi skiljdes åt i dag BF eleverna och vi så sa vi som de säger i mellot:

NU KÖÖÖÖÖÖÖÖR VI!

Men dagen är inte slut där.

Några KanDeKanViare fick i dag reda på att de ska vara modeller i Gallerian i Mjölby när det är modevisning. Två modeller har gjort det förr men en modell kommer göra sin mannekängpremiär den 20 mars.

Vi sjöng nya och gamla låtar. Tränade tecken och gjorde en låtlista till nästa veckas show. Vi hann med uppvärmning, bloggeriläsande och bildtittande och i en av dagens dramaövningar som var en variant på "ljugringen" fick vi träffa Britt-Louise som jobbade på sjukhuset fast hon var hästsjuksköterska. Till kliniken kom det en dansbandssångare som varit med i en trafikolycka där Bärgar- Bärra hjälpte de olika lastibilschaffisarna som bland annat hette Lasse. När dansbandsstjärnan kom till kliniken fick han en jättekram av en annan sköterska.

För vet i- i bland räcker det med en kram!

 

Vi ses om en vecka igen!