Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 6 februari - hurra x 1 miljon!

I dag har vi hurrat och hurrat och hurrat och hurrat...och hurrat och hurrat och hurrat och hurrat...en miljon gånger. Nja, kanske inte riktigt en miljon gånger men det kändes som flera tusen i alla fall. Varför vi har hurrat? Jo, för att i dag var det så många som hade fyllt år och som fyller år just precis idag.

I förmiddagsgruppen var det Annie och Erika som vi hurrade för.

I eftermiddagsgruppen hurrade vi för Chris och Simon.

De som hade fyllt år fick berätta hur de hade firat, med tårta och blommor och kalas och annat. De som fyller år i dag fick berätta om sina födelsedagsfirarplaner. Någon skulle fira med tårta och någon annan med citat: "Kebab och Delicatobollar- för hela slanten minsann".

Bra sätt att fira på tycker vi andra och önskar alla födelsedagsbarnen Grattis på dagen eller i efterskott.

Vi har provat nya dramaövningar också som hänger i hop lite med det vi gjorde förra veckan. "Familjefotot" är en drama övning där några personer är en familj och en är fotograf som ska ta ett kort på familjen. Men de här familjerna är inga vanliga familjer utan de är lite hur ska man säga, hmmm... ja de var minst sagt lite speciella.

Till exempel hade vi familjen Glad, Trött och Arg och även Tröttaste familjen på besök i "låtssasfotostudion" på förmiddagen.

På eftermiddagen drösade det in lite andra familjer. Familjen glad, familjen sportig och familjen busig var några av de familjerna som den stackars fotografen skulle försökta att få styr på! Roligt att göra och se och höra!

Evelina som går sista året Vård och Omsorg på Kungshöga var med på både för och eftermiddagen. Hon gör praktik på Lundbygatan annars på dagarna men i dag följde hon med hit för att se vad vi pysslar med. Kul tycker vi! Vi gillar när det kommer praktikanter och andra nyfikna och hänger med oss. Vi är rätt bra på det där med att ta hand om nya människor och få dem att trivas.

Vi hade lite "insides-massage" också - det går till så att man säger nått snällt till de som sitter bredvid en i ringen. Till exempel: "Jag gillar dej för att du är så snäll". Åsså ska man säga "TACK" det är nästan det viktigaste i hela den övningen, att säga TACK när man får beröm eller någon säger nått snällt till en är svårt- i bland så svårt att vi inte ens säger det. MEN att säga det är viktigt! Prova själv får du se att komma i håg att säga TACK nästa gång du får en komplimang.

Vi har övat på en ny låt också där vi ska ha tecken som stöd. En massa tecken- alltså verkligen en jättemångajättemassa tecken. Tur att det är en ganska långsam vacker kärlekslåt annars skulle vi nog nästan få träningsvärk.

"Aldrig ska jag sluta älska dej" - den blir nog bra när vi får kläm på alla tecken och alla ord och alla verser.

Grimaser- just det ja vi har ju gjort grimaser i dag också - ju fulare desto roligare!

Nästa vecka är det dubbelgrupp på eftermiddagen!

Tills dess hej svejs grimas-fejs!