Sommarjobb 2022

Ett personligare sommarjobb

Nu söker omsorgs- och socialförvaltningen lyhörda och ansvarstagande sommarvikarier, med social förmåga och intresse för andra människor. Hos oss möter du många olika individer, alla med sina egna behov och personligheter.

Vill du ha ett roligt och ansvarsfullt sommarjobb som skapar plats för livsglädje? Bli sommarvikarie hos oss på omsorgs- och socialförvaltningen!

Omsorgs- och socialförvaltningen har ett tydligt uppdrag - vi finns till för människor. Utveckling och trygghet i vardagen är vår drivkraft. Vår gemensamma målbild är att skapa bra välfärdstjänster för alla. Det förutsätter ett stort och kunnigt engagemang. Likaså modiga insatser på innovativ teknik i framkant.

Kvinnligt vårdbiträde kramar om en äldre farbror, båda ler

Arbetsuppgifter

Under sommaren har vi två semesterperioder och nu söker vi dig som kan jobba första perioden vecka 25-28 eller andra perioden vecka 29-32. Eller kanske vill du jobba båda perioderna?

Vad vill du jobba med och var vill du jobba?
Vi har flera verksamhetsområden som du kan välja på!

  • Hemtjänst 
  • Socialpsykiatrin 
  • Korttidsboende/rehabilitering 
  • Gruppboende och korttidsboende LSS 
  • Vårdboende äldreomsorg 

Tillägg på lön 2022

Du som arbetar som semestervikarie under sommaren 2022 har möjlighet att få ett tillägg på 4000 kr på din lön.

  • Tillägget ges till dig som väljer att ta ett sammanhängande vikariat om åtta veckor under båda semesterperioderna, vecka 25-28 samt vecka 29-32, inom förvaltningens dygnet-runt-verksamheter (hemtjänst, LSS och vårdboende)
  • För att få tillägget ska du inte ha mer än ett sjukfrånvarotillfälle under dessa två perioder, med sammanlagt maximalt tre dagars frånvaro
  • Tillägget på 4000 kr är ett engångsbelopp som betalas ut i samband med den sista löneutbetalningen efter semesterperiodens slut
  • Från tilläggsbeloppet dras sedvanlig skatt

Välkommen med din ansökan!

Du söker enkelt här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi samarbetar med Offentliga Jobb.

Du kan välja om du vill skapa ett konto hos Offentliga Jobb, då kan du sedan logga in och uppdatera uppgifterna i CV och personligt brev. Alternativet är att söka utan konto och då måste du bifoga CV och personligt brev i din ansökan men det går inte att gå in och ändra i det du bifogat. Du som söker måste ha fyllt 18 år.

Manligt biträde och tjej i rullstol sitter vid ett bord utomhus, fikar, skrattar och pekar på en iPad.

Omsorgsarbetet

Omsorgsarbetet är ett omväxlande, roligt och spännande jobb. Där du ger stöd och hjälp till människor i sin vardag.

Din arbetsdag är fylld med arbetsuppgifter där du hjälper till med personlig hygien, att klä sig, medicinhantering, matlagning, städ, tvätt, rehabiliteringsträning och kontakt med anhöriga. Det innebär även att skapa livsglädje, motivation och inspiration för våra kunder genom till exempel promenader, social tid och andra aktiviteter.

Arbetet genomförs ibland tillsammans med dina kollegor och ibland ensam. Du kommer att jobba enligt ett schema med dag, kväll, och helgarbete eller natt och helgarbete.

Verksamhetsområden

Hemtjänst

Inom hemtjänsten arbetar du i kundens hem och arbetstempot kan vara högt. Du arbetar framför allt självständigt men vissa arbetsmoment utförs tillsammans med dina kollegor. Du utgår från din enhet och  förflyttar dig med cykel eller bil mellan olika kunder. Du får hjälp och stöd via en mobil lösning som beskriver vilka insatser som ska utföras när hos kunden.

Socialpsykiatrin

Socialpsykiatrin är en verksamhet som har boendestöd, boende och daglig sysselsättning för personer med psykisk ohälsa. Arbetet innebär att ge stöd och service till individen för att klara sin dagliga livsföring, vara delaktig i samhällslivet och uppnå så hög grad av självständighet som möjligt. I arbetet förekommer ofta samverkan med andra verksamheter inom och utanför kommunen för att möta de behov som individen har.

Korttidsboende/rehabilitering

Arbetet på korttidsenheten ställer höga krav på självständighet och arbetskapacitet, då det är en hög omsättning av nya hyresgäster.

Gruppboende, korttidsboende och daglig verksamhet - funktionsnedsatta

Arbetet innebär stöd och service till personer med funktionsnedsättning och att genom pedagogiskt motivationsarbete bidra till att varje individ uppnår ökad självständighet och mer inflytande över sin vardag. Du stödjer och assisterar individen i det dagliga livet utifrån dennes behov och förmåga både i boendet, vid sysselsättning samt kultur och fritidsaktiviteter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, självständig och har en förmåga att arbeta pedagogiskt. Framgång i arbetet bygger på att du är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer och att du är ansvarstagande. Du bör ha en personlig mognad och inre trygghet.

Vårdboende - äldreomsorg

Inom vårdboende arbetar du med att skapa en meningsfull vardag för kunden som i många fall behöver hjälp och stöd med det mesta i sin vardag. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel, kreativ och lyhörd. Din samarbetsförmåga i teamet är viktig för att skapa en god arbetsmiljö samt bidra till att arbetet fungerar. 

Manligt biträde och äldre kvinna sitter i en soffa och pratar, kvinnan stickar. I förgrunden syns en äldre farbror.

DiggaMjölby på Instagram

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss och vad vi gör? Häng med i vår vardag och utveckling på Instagram.

Följ #DiggaMjölby på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler lediga tjänster

Vi söker löpande timvikarier för tjänster så som undersköterskor, vårdbiträden, kockar, lokalvårdare, måltidsbiträden, barnskötare, förskollärare, fritidspedagoger och lärare.

Kolla in våra lediga tjänster här.

Kontakt

Enhetschef Planeringsenheten

Elisabeth Svensson
Telefon: 010 - 234 51 26

elisabeth.svensson@mjolby.se


Bemanningsassitent

Annica Johansson

Telefon: 010 - 234 58 59

Senast publicerad