Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 30 januari - Smajl, klick, klick klick!

Onsdag igen och veckans bästa dag. I dag har vi tillbringat den tillsammans med världens bästa fotograf Malin Wahlin i hennes studio i Mjölby. Värsta Bästa fotoproffset är hon och hon har i dag fotat oss.

Vad är det vi har fotat då?

Jo...

...Vi har fotat oss inför kommande shower och annat smått och gott. Vi har smajlat, och "posat" ja, alltså visat våra bästa leenden och så har vi gjort precis som man ska göra när man är fotomodell. Vi har poserat, stått lite snygg-tjusigt så där på olika sätt, en fot fram, titta i kameran, visa tänderna i det vackraste leendet. En hand på höften eller en hand i luften. Hakan upp, hakan ner, vända sig lite hitåt eller lite ditåt. Le lite till och visa tänderna, nä inte så mycket, bryta i hop och "gapflabba" eller helt enkelt bara tröttna och tycka att det är färdigknäppt med kameran. Om du trodde det var enkelt att va modell så kan vi berätta att det är det minsann inte alls. Vi tog bilderna i våra orangea t-shirtar och så tog vi några bilder med sommartema och så tog vi några jul bilder. Ja, jul bilder- julen vara ju än till "påska" heter det.

Att vara med på bild är frivilligt. Ingen måste om man inte vill och alla i gänget lämnar varje termin sitt samtycke till att medverka på bild eller inte. Om man inte själv kan skriva eller läsa så får man hjälp av föräldrar, personal eller godman eller förvaltare att bestämma om man vill eller inte. Vi fick kaffe, te och saft också i Malins fina studio. Det är som man säger, finns det hjärterum så finns det stjärterum. Vi turades om att sitta eller stå. Trång men mysigt och vädigt roligt att få ta bilder i en riktig studio.

Vi gjorde också en uppgift under tiden som vi väntade. Skrev kärleksord på lappar. Vaddå kärleksord? Jo alla fick skriva ord på lappar som vi tycker hör i hop med kärlek på nått sätt. Hur vi ska använda de här orden? De fick vi inte reda på, men vi tror att handledarna har en plan. Det brukar de ha - oftast- och när de inte har det, ja det är då vi tänker; Vi bara gört!

Vi vill återigen säga S T O R T T A C K till Fotograf Malin Wahlin och hennes assistent Johanna som tog hand om oss i dag i studion. Nu ska det bli spännande att se hur bilderna blev!

Skepp å hoj - ta foton är skoj!