Till innehållet
Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Ett barn och en ung kvinna som ser glada ut.

OMSORG & HJÄLP

Matsedel för Slomarps äldreboende

  • Middag endast för de boende.
  • En alternativ rätt erbjuds varje dag.
  • *Innehåller fläskkött.

Med reservation för eventuella ändringar.

Meny vecka 50

Måndag 9 december

Lunch

Dessert

Middag

Rödkålpudding* med kokt potatis, gräddsås och lingon samt kokta grönsaker

Skvallersoppa (varm blåbärssoppa med banan, maränger och glass)

Korvstroganoff med makaroner och sallad

Tisdag 10 december, Nobel

Lunch

Dessert

Middag

Nobel-lunch

-

Kycklingpaj* med dressing och sallad

Onsdag 11 december

Lunch

Dessert

Middag

Rotmos med rimmad fläskbog* och senap

Fruktcocktail med chokladgrädde

Skink- och broccoligratäng* med kokt potatis och sallad

Torsdag 12 december

Lunch

Dessert

Middag

Köttsoppa*

Pannkakor med sylt och grädde

Kokt köttkorv* med kokt potatis, kryddpepparsås och morötter

Fredag 13 december, Lucia

Lunch

Dessert

Middag

Bräckt kassler* med råstekt potatis, rödvinssås och ärtor

Lusse-fika med glögg

Varm smörgåstårta* med sallad

Lördag 14 december

Lunch

Dessert

Middag

Fiskbiffar med potatismos och skaldjursvelouté samt haricotsverts

Brödpudding

Finsk rotfruktslåda med griljerad skinka*

Söndag 15 december, Tredje advent

Lunch

Dessert

Middag

Köttbullar* med gräddsås, kokt potatis och lingon

Chokladmoussebakelse med syltade körsbär

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Meny vecka 51

Måndag 16 december

Lunch

Dessert

Middag

Stekt lunchkorv* med potatismos och senapskräm samt majs

Saftkräm med mjölk

Flygande Jakob* med makaroner och sallad

Tisdag 17 december

Lunch

Dessert

Middag

Färskostbakad fisk med kokt potatis, vitvinssås och morötter

Saffranskaka

Kroppkakor med lingonsylt och sallad

Onsdag 18 december

Lunch

Dessert

Middag

Biff Lindström med rostad potatis, skysås och ärtor

Vispad crème fraiche med lemon curd

Mannagrynspudding med saftsås samt bröd med pålägg

Torsdag 19 december

Lunch

Dessert

Middag

Ärtsoppa med fläsk*

Pannkakor med sylt och grädde

Stekt fläsk med kokt potatis och stuvad blomkål samt haricotsverts

Fredag 20 december

Lunch

Dessert

Middag

Chili con Carne* med kokt potatis, bröd och sallad

Glass med chokladsås

Ost- och skinkpaj med dressing och sallad

Lördag 21 december

Lunch

Dessert

Middag

Fiskgratäng med apelsin och pomerans med potatismos och fämkålssallad

Ostkaka med sylt och grädde

Svampomelett med sallad

Söndag 22 december, Fjärde advent

Lunch

Dessert

Middag

Kryddig nötköttsgryta med kokt potatis och rödbetor

Lingonfromage

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Meny vecka 52

Måndag 23 december

Lunch

Dessert

Middag

Raggmunk med stekt fläsk* och lingon

Bärkompott med glass

Räkomelett med sallad

Tisdag 24 december, Julafton

Lunch

Dessert

Middag

Julbord

-

Risgrynsgröt med bröd och griljerad skinka*

Onsdag 25 december, Juldagen

Lunch

Dessert

Middag

Pannbiff* med kokt potatis, löksky och lingon samt ärtor

Apelsinris

Kycklingfrestelse med sallad

Torsdag 26 december, Annandagen

Lunch

Dessert

Middag

Grönkålsoppa med bacon* och färskost

Saffranspannkakor med sylt och grädde

Fläskköttsgryta med kokt potatis och morötter

Fredag 27 december

Lunch

Dessert

Middag

Rimmad oxbringa med skånsk potatis och rödbetor

Bärpaj med vaniljsås

Mellandagspizza med kebabsås och sallad

Lördag 28 december

Lunch

Dessert

Middag

Fiskgryta med tomat och fänkål med potatismos och haricotsverts

Glöggkokta päron med glass

Shepherds Pie* med sallad

Söndag 29 december

Lunch

Dessert

Middag

Kanelbakad fläskkarré* med rotfruktsgratäng och broccoli

Citron- och saltlakritsmousse med rån

Kycklinglasagne med rödpestokräm och sallad

Meny vecka 1

Måndag 30 december

Lunch

Dessert

Middag

Isterband* med persiljestuvad potatis och rödbetor samt sallad

Äppelkompott med vaniljglass

Fläskköttsgryta* med rosépeppar med kokt potatis och rostad blomkål


Tisdag 31 december, Nyårsafton

Lunch

Dessert

Middag

Helstekt fläskytterfilé med kokt potatis, rosépepparsås samt rostade grönsaker

Pannacotta med champagne- och jordgubbstopping

Smörgåstårta

Onsdag 1 januari Nyårsdagen

Lunch

Dessert

Middag

Fiskbiffar med kokt potatis och skaldjursvelouté samt morötter

Hallonkeso

Mannagrynspudding med saftsås samt bröd med pålägg

Torsdag 2 januari

Lunch

Dessert

Middag

Ärtsoppa med fläsk*

Pannkakor med sylt och grädde

Tacospaj* med salsa, nachoschips och sallad

Fredag 3 januari

Lunch

Dessert

Middag

Kycklingpiccata med makaroner och tomatsås samt sallad

Citron- och saltlakritsmousse med rån

Het korvgryta* med makaroner och legymsallad

Lördag 4 januari

Lunch

Dessert

Middag

Köttbullar* med gräddsås, kokt potatis och lingon samt sallad

Crème Brûlée

Laxpudding med skirat smör och sallad

Söndag 5 januari

Lunch

Dessert

Middag

Dillkött med kokt potatis och inlagd gurka

Skånsk äppelkaka med vaniljsås

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Varje dag erbjuder vi ett alternativ till lunchen.

Middag gäller endast för de boende.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

*Innehåller fläskkött

Meny vecka 2

Måndag 6 januari

Lunch

Dessert

Middag

Raggmunk med fläsk* och lingon

Saftkräm med mjölk

Flygande Jacob* med potatismos och marinerad broccoli

Tisdag 7 januari

Lunch

Dessert

Middag

Ört- och färskostbakad fisk med kokt potatis och citronsås samt morötter

Mazarinkaka

Prinskorv* med stekt potatis och ägg samt sallad

Onsdag 8 januari

Lunch

Dessert

Middag

Rotmos med rimmad oxbringa och senap

Kladdkaka med grädde

Svampomelett med sallad

Torsdag 9 januari

Lunch

Dessert

Middag

Het kycklingsoppa med vispad crème fraiche

Pannkakor med sylt och grädde

Hawaiikassler* med kokt potatis och varma grönsaker

Fredag 10 januari

Lunch

Dessert

Middag

Olivfylld köttfärslimpa* med rostad potatis och het tomatsås samt haricotsverts

Marängdessert

Pastramirullader med gräddsås och kokt potatis samt sallad


Lördag 11 januari

Lunch

Dessert

Middag

Fiskpiccata med kokt potatis och tomatsås samt sallad

Blåbärspannacotta

Pastagratäng* med sallad

Söndag 12 januari

Lunch

Dessert

Middag

Äppelciderbrässerad stek* med rostad potatis och äppelcidersås, marinerade rotfrukter

Ananaspaj med grädde

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Kontakt

Restaurang Tallen

Telefon: 0142 -857 34

kok.slomarp@norlandiacare.se