Matsedel för Slomarps äldreboende

  • Middag endast för de boende.
  • En alternativ rätt erbjuds varje dag.
  • *Innehåller fläskkött.

Med reservation för eventuella ändringar.

Meny vecka 15

Måndag 6 april

Lunch

Dessert

Middag

Kycklingbiffar med rostad potatis, veloutésås och haricotsverts

Bärkompott med vaniljglass

Kroppkakor* med lingon och sallad

Tisdag 7 april

Lunch

Dessert

Middag

Stekt panerad fisk med kokt potatis, dansk remouladsås samt sallad

Kesokaka med sylt och grädde

Köttfärslimpa med gräddsås, kokt potatis och lingon

Onsdag 8 april

Lunch

Dessert

Middag

Kokt lunchkorv* med kokt potatis, pepparrotssås och morötter

Gratinerade persikor med ingefärsyoghurt

Grötpudding med saftsås samt bröd med stekt ägg

Torsdag 9 april, Skärtorsdagen

Lunch

Dessert

Middag

Grönärtsoppa med pepparrotsgrädde

Pannkakor med sylt och grädde

Makaronipudding* med sallad

Fredag 10 april, Långfredagen

Lunch

Dessert

Middag

Kryddiga färsbiffar* med klyftpotatis, bearnaisesås samt bakad tomat

Toscapäron

Kycklingpaj smaksatt med curry med dressing och sallad

Lördag 11 april, Påskafton

Lunch

Dessert

Middag

Ugnsbakad lax med kokt potatis, varm citronsås och ångade grönsaker

Gräddtårta

Skinkfrestelse* med ägg och sallad

Söndag 12 april, Påskdagen

Lunch

Dessert

Middag

Lammgryta med kokt potatis, lingon samt rostade grönsaker

Limecheesecake

Omelett med sallad

Meny vecka 16

Måndag 13 april, Annandag påsk

Lunch

Dessert

Middag

Köttgryta* med kokos, ingefära och chili serveras med kokt potatis och sallad

Jordgubbskräm med mjölk

Rimmad oxbringa med kokt potatis och pepparrotssås samt morötter

Tisdag 14 april

Lunch

Dessert

Middag

Kokt fisk med ägg- och persiljesås, potatis och ärtor

Sylviakaka

Nikkaluoktasoppa med bröd och pålägg

Onsdag 15 april

Lunch

Dessert

Middag

Stekt kycklingfilé med rostad potatis och dragonsenapssås samt broccoli

Fruktcocktail med chokladgrädde

Blodpudding med fläsk* och lingon

Torsdag 16 april

Lunch

Dessert

Middag

Broccolisoppa med vitlöksbröd och färskostkräm

Pannkakor med sylt och grädde

Stekt falukorv med stuvade makaroner och sallad

Fredag 17 april

Lunch

Dessert

Middag

Biff à la Lindström med stekt potatis, skysås och kokta grönsaker

Marängdessert

Kycklingpaj med paprika och purjolök med dressing och sallad


Lördag 18 april

Lunch

Dessert

Middag

Fiskgratäng med duchessepotatis samt sallad

Pannacotta med bärkompott

Svensk moussaka* med sallad

Söndag 19 april

Lunch

Dessert

Middag

Söndagsstek med klassiska tillbehör

Äppelpaj med vaniljsås

Omelett med sallad

Meny vecka 17

Måndag 20 april

Lunch

Dessert

Middag

Raggmunk med fläsk* och lingon

Skvallersoppa (varm blåbärssoppa med vaniljglass, maränger och banan)

Pastagratäng* med majssallad

Tisdag 21 april

Lunch

Dessert

Middag

Stekt strömming med potatismos, skirat smör, ärtor och lingon

Yoghurtdessert med smul

Kasslergratäng med potatismos och legymsallad

Onsdag 22 april

Lunch

Dessert

Middag

Kålpudding* med gräddsås, kokt potatis och lingon

Krusbärskompott med vispad grädde

Grötpudding med saftsås samt bröd med stekt ägg

Torsdag 23 april

Lunch

Dessert

Middag

Ärtsoppa med fläsk*

Pannkakor med sylt och grädde

Fetaostfyllda färsbiffar* med rostad potatis och skysås samt broccoli

Fredag 24 april

Lunch

Dessert

Middag

Kycklingschnitzel med rostad potatis, skysås och ärtor

Ananaskeso

Räkomelett med sallad

Lördag 25 april

Lunch

Dessert

Middag

Fiskgryta med kokt potatis och dillslungade grönsaker

Falsk kalvdans med sylt och grädde

Lasagne* med sallad och pestokräm

Söndag 26 april

Lunch

Dessert

Middag

Kalops med kokt potatis och rödbetor

Päronmousse med rån

Omelett med sallad

Kontakt

Restaurang Tallen

Telefon: 0142 -857 34

kok.slomarp@norlandiacare.se