Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 10 OKTOBER - ÄNTLIGEN KLART!

Ny vecka, nya utmaningar och överraskningar.

För bara ett par veckor sedan fick vi en överraskning och i dag fick vi en till. VI SKA GÖRA JULKONSERT eller JULSHOW eller JULKONSERTSHOW PÅ KULTURSCENEN I MJÖLBY 19 DECEMEBER! Det ska bli spännande tyckte många men också lite vemodigt tyckte några andra att vi inte ska vara i Tranås som vi har varit i många år. Men glädjen var större än vemodet. Vi gillar utmaningar och vill fortsätta utvecklas och det här är ett sätt att göra det på. Ska vi aldrig mer showa i Tranås? Det vet vi inte. Men vi vet att i år så kommer vi till måna Mjölbybors glädje att rocka skiten ur Kultuscenen med vår julshow.

I dag har vi därför gjort lite reklamfilmer inför julshowen. Vi har också fotat - inte alla men några av oss fick vara tomtenissar med luvor och grejer.

Vi har sålt och köpt hattar i dag också. På gibberisch. Man fick alltså inte prata eller peka på vilken hatt man ville ha utan utmana sig själv och den man handlade av att förstå vad man ville ha sin hatt till. Många skratt blev det på eftermiddagen när det köptes och såldes hattar på ett helt galet sätt.

Förmiddagsgänget repade in en ny låt. Tänk va snabbt vi lär oss saker tillsammans.

Det finns fler bilder att se från dagens övning på vår facebooksida. Nu är det nämligen dax att ge plats åt Julianna här i bloggen för hon är veckans gästbloggare.

 

Hej

Jag heter Julianna och jag är 30 år. Jag bor i en liten etta med mina två marsvin. Jag har varit med KanDeKanVi ut och föreläst och då brukar jag dels prata om våra motton ”Du duger ” och ”Bara gört” och idag tänkte jag fortsätta skriva om det och mina tankar runt det.

Att man duger som man är vet många i teorin men jag tror faktiskt få tror på det. Det är ofta ”om jag var snyggare, smalare,mer social, mer aktiv...” Jag erkänner, jag är en av dom som inte tror på det men KanDeKanVi har ändå fått mig att känna iallafall ibland och en stund att jag åxå duger.

När jag tänker något negativt om mig själv försöker jag föreställa mig hur jag skulle känna om det var någon annan som sa så till mig och fundera på hur länge denne skulle få vara kvar på min vänlista. Om någon dagligen skulle säga till mig ”Du kan inte det här, du är inte tillräckligt smart, eller nåt nedsättande om mitt utseendet tex att jag är tjock.” Så skulle jag dels bli ledsen och sen skulle jag inte ha kvar den som vän länge till så hur kommer det sig att man (ofta) säger/tänker elaka saker om sig själv? Ärligt nu hur många har nån gång tvivlat på sin förmåga och svarat "ja, om jag kan"?

Om är ett litet ord med stor betydelse men när en dålig tanke kommer kan man försöka strunta i ordet om, å då blir det såhär:

(Om) Jag vågar

(Om) Jag klarar

(Om) Jag kan

(Om) Jag duger

Bara gör't!

Det är läskigt på riktigt, men att KanDeKanVi är där det är idag har mycket med det och göra, är väl ingen nackdel att vi har drivna, engagerade och proffsiga handledare heller. Om man utmanar sig inom rimliga gränser leder det till utveckling, antingen i att ”ja men detta funkade ju faktiskt bra” eller i att ”ojoj nej nu får vi tänka om för det här och det här kunde funka bättre”. Vi utmanar oss hela tiden i KanDeKanVi ibland med stora utmaningar som Ölandsresan, Kan vi åka med hela KanDeKanVi till Öland och sova på hotell ? ”Vi bara gör't” och blev ju jättebra och ett minne för livet.(Dock hade det blivit nästintill omöjligt utan hjälp från all underbar personal som följde med och hjälpte till samt en hel del planering.)

Och ibland utmanar vi oss med lite mindre utmaningar som att komma på ett låtsas namn och låtsas yrke i ljugar-ringen. För mig är det svårt att inte ha kontroll och kunna planera i förväg så improvisation-övningar har jag en slags hat-kärlek till, jag har lixom ingen aningen om vad som kommer hända eller vad den andra kommer svara. Även om jag ställer en ja och nej fråga kan ju den andra personen plötsligt få för sig att svara på gibbrisch. Men samtidigt är det oftast improvisations övningarna som leder till mest skratt. Kan ju verkligen bli hur tokigt som helst.

Tjabba Tjena Hallå

Ses om en vecka alltså