Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 26 SEPTEMBER - INGET PLANERAT!

När personalen var på planeringsdagar så pratade de om en massa olika saker. Bland annat om delaktighet och samarbete. I dag hade handledar-Ingela inte förberett ett smack. Inte för att hon hade glömt utan på flit. I stället fick vi i gänget helt å hållet bestämma innehållet under dagen.
De som ville vara med och bestämma fick helt enkelt göra det. På förmiddagsgruppen blev det då sång och lite dans. Annie ville spela fotboll så då gjorde vi det. Vi använde en osynlig "woosh-boll". Tre utespelare i varje lag, en målvakt i varje lag och så en domare som delade ut svarta gula röda och svarta kort. Annie blev utvisad. Stina vrålade att motståndarlaget var sopor.

Ställningen varierade lite i bland stod det 6-13, 15-19, 21-17 inte så noga för ingen eller alla vann.

Sedan hade Eva S önskat att vi skulle dansa till Viva Espana och Stefan ville bada naken på Sergels Torg - eller nä just det han ville dansa till den låten så var det ja. Sabine önskade "Hela havet stormar" och det passade bra i dag när det blåste som tusan ute. Eva W vann. Eftermiddagsgruppen fick göra likadant. Bestämma innehållet för dagen. Så här bestämde de: Mycket olika dramaövningar. Favoriter i repris. "Charad-korten" där alla tar ett kort och sedan med kroppsspråket ska visa vad det som finns på kortet. I dag fick vi se en trumpetare, en giraff, en tupp och Mjölbys gladaste potatis bland annat.

Vi körde också en repris på "Garderoben" den går till så att en person säger så här:

När jag var hemma hos dej så tittade jag i din garderob och där hittade jag - så hittar man på nått tex en brandbil, en såg, en eskimå eller en kontatkperson, det var vad som fanns i de olika garderoberna i dag. Vi gjorde också en tillitsövning på eftermiddagen ungefär som blindbock som vi gjorde för några veckor sedan när vi "körde runt" på varann. I dag gjorde vi övningen lite svårare. Kul med utmaningar och det är när vi kan göra saker svårare som vi ser att vi har utvecklats.

Nä nu är det dax att lämna över till dagens gästbloggare. Vi säger hej till Erika!

Jag heter Erika Johansson och är 22år. Jag bor hos mamma i Boxholm. Den första november ska jag flytta hemifrån till eget boende. Det känns lite pirrigt inför flytten.

Jag har en kille som jag är förlovad med. Jag har två hundar. De heter Mango och Giszmo. Dom får komma och hälsa på när jag flyttat.

Jag jobbar på en daglig verksamhet som heter Smeden. Jag har en diagnos som heter autism. En av mina arbetsuppgifter är att källsortera.

Jag varit med i kan de kan vi i ungefär två år. Det roligaste där är att sjunga och dramaövningar. Jag är bra på att sjunga och dansa. Det är roligt att äta tillsammans också. Jag skulle vilja bjuda Vanessa H. till kan de kan vi för att träffa henne en dag.