Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 19 SEPTEMBER - DUBBELGRUPP-PLANERINGSDAG OCH GREJER...

Ny vecka, nya möjligheter, nya utmaningar. Tidigare i veckan la vi ut en bild på facebook. Den är två år gammal och är tagen när vi showade i Vadstena på stora - alltså S T O R A scenen vid Stiftsfesten det var ett mycket roligt gig. På fredag ska vi giga igen. Scenen kommer inte vara lika stor men det kommer vara samma fart i showen. Därför har vi haft dubbelgrupp i dag och repat igenom det vi ska köra på fredag. Det passade bra eftersom all dagligverksamhetspersonal är i väg på planeringsdagar i dag och i morgon.

Våra handledare jobbade lite med oss först - sedan körde de i full fart - nä vi menar helt lagligt till Medevi Brunn.

I dag har vi repat låtar. En nygammal goding kom tillbaka på låtlistan. " En gång jag seglar i hamn". Den kan vi sjunga i gen nu när Eva W är tillbaka i gänget som solist.

Vi har kastat wooschar, doiiiinkar, äpplen, stuprör, brännvinsflaska, bajskorv i en påse, en gris, en apelsin, en vatten melon och annat på varandra. Ja inte på riktigt alltså utan på låstas. Vet Ni inte vad en woosh är? Det är en fantasigrej som man kastar till varandra och så fångar man och kastar vidare. Vill man inte kasta vidare så kan man säga doiiink så studsar wooshen tillbaka. Det här är en jätterolig dramaövning där vi tränar samarbete, koordination, använder vår fantasi, tränar på att inte tänka så mycket utan använda oss av "bara gört" och så skrattar vi mycket också. Fatta hur rolig en fantasigris är!

Vi har inte tagit så mycket kort i dag. Faktiskt inte ett enda. Så därför lägger vi ut en bild på några av våra fina armband som säljs i butiken Navet som finns på Hallevadsgatan. Navet är en annan del av daglig verksamhet precis som vi i KanDeKanVi är en del av dagligverksamhet i Mjölby kommun!

På fredag kommer ett nytt blogginlägg och lite sköna bilder från vår show. Tills dess säger vi till dej som läser det här: Du vet väl om att du duger precis som du är!