Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 12 SEPTEMER - Ny gästbloggare!

Vill ni veta vad vi har gjort i dag får ni kolla bilderna på vår facebook sida. För här på bloggen har vi i dag en ny gästbloggare. Välkommen Tessan! Vi lämnar över ordet till dig:

******************************

Hej jag heter Therése Franzén. Jag är 31år. Jag bor i en tvåa i Mjölby tillsammans med min hund Jasper. Jag har en funktionsvariation, ryggmärgsbråck. Det innebär både fysiska o psykiska svårigheter.

Det fysiska är att jag har svårt att gå o är beroende av rullstol vid längre förflyttning utomhus. Jag har även en rullator att gå med. De psykiska är att jag ser inte alltid saker som behöver göras o har svårt att ta tag i saker. Vilket jag tycker är väldigt jobbigt. För att folk tar mig ofta för givet eftersom att jag är så öppen o framåt.

Mina intressen är framför allt hästar. Jag rider på ridskola en gång i veckan. Jag har ridit sedan jag var 5år. Det började som sjukgymnastik för att det stärker kroppen och balansen. Intresset för hästar och ridning har vuxit sig starkare med åren. Jag har en hund som heter Jasper. Han är en blandraskille han väger ca 6kg han är 9 år gammal. Jag umgås mycket med min familj.

Jag har varit med i KanDeKanVi i 8år. Det bästa med KanDeKanVi är att man man får visa upp vad man kan o att man kan. Det tycker jag är bra. Kommer inte på något som kan bli bättre.

Det roligaste minnet jag har från KanDeKanVi är när vi var i Tranås. Vi skulle repa inför våran första julshow i Parkhallen. Det var såhär att det var min tur att gå upp på scenen för att repa på mitt nummer men det var bara det att för att komma upp på scenen så var man tvungen att åka upp på en ramp men den var lite för brant så jag klarade inte att åka upp på den själv. Så jag satt där bakom scenen o ropade ”Hallååå” o så svarade någon ”jaaaa” så höll vi på så ett bra tag till det var någon som sa ” det är ju Tessan” som ropar. Så det var lite roligt. Förutom KanDeKanVi så jobbar jag på Navet som är en samling olika daligaverksameter. Jag är i två grupper den ena är datagruppen. Där gör vi i första hand en tidning som heter ”Lastbil&Sjö. Den innehåller olika saker som recept, bilmärken roliga historier, vi gör också visitkort och studentskyltar bla.

Den andra gruppen jag är i kallas ”hantverk” där väver, syr och stickar vi. Ett önskemål jag har med KanDeKanVi är att åka till globen och showa. En kändis jag skulle vilja träffa är Anders Öfvergård ifrån ”Arga Snickarn”. Han ser så snäll ut fast han har denna arga roll i tv. Hejhopp Gummiplopp.