Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 29 AUGUSTI - EN ANNAN FRUKTSALLAD!

När vi sågs för sista gången innan sommaren så käkade vi fruktsallad.

I dag har temat också varit fruktsallad fast den här gången var det vi som var fruktsalladen. En ny dramaövning som var bra för både kropp- eftersom man fick röra sig och även bra för knopp eftersom man var tvungen att komma i håg en sak hela dagen.

Vi blev indelade i olika frukter, melon, päron, äpple, banan och apelsin. Några var alltså apelsiner och några var meloner osv- ja ni fattar. Så ropade handledar-Ingela att alla päron skulle byta plats med varandra och då gjorde vi det eller så var det apelsinerna. När Ingela ropade fruktsallad skulle alla byta plats med varandra. Det var kul!

Vi har haft valdebatt också det var de olika fruktsorterna som var olika partier som hade olika valfrågor som de berättade om på olika sätt för åhörarna. Man fick använda rösten eller kroppsspråket eller ljud eller lite av varje.

Eftersom det var första gången vi sågs efter sommaruppehållet så gjorde som vi alltid gör - eller i alla fall har gjort de senaste åren. Vi käkade pizza eller sallad.

Vi har haft grupparbete och önskat både låtar och sånger som vi vill jobba med under hösten.

Vi har fått varsinn show t-shirt som vi ska använda bara när vi showar och de har handledarna hand om.

Vi har lärt oss första versen på låten Mamma Mia och bestämt vilka som ska vara "kaffe-gubbar" i höst. Vad en kaffe-gubbe är? Jo det är de som varje onsdag kommer att kolla om vi vill ha kaffe eller te i pausen.

De som kan tänka sig att vara föreläsare har fått säga till att de kan tänka sig att vara det och så har vi reviderat samtycken till publicering av bilder på facebook, bloggen och instagram. Reviderat samtycke betyder att alla återigen har fått bestämma om de vill vara med på bild eller inte. Det är så bra att man får bestämma det själv!

Efter maten gjorde vi en lång avslappningsövning, den var så lång så att Linus och Malin nästan somnade på riktigt. Alla fick välja om man ville ligga på en dyna på golvet eller om man ville sitta på stolen.

Vi läste facebook och kollade bilderna där från avslutningen.

De som hade fyllt år i sommar fick sig självklart några hurran var och några "ja må de leva".

Bengt då? SJÄLVKLART körde vi en BENGT för att våra nyaste stjärnor Ingela N och Christian. Kul att Ni vill vara med oss! Hoppas att Ni ska trivas i gänget!

En nygammal stjärna kom också tillbaka efter att ha haft uppehåll en termin.

Välkommen tillbaks Sofie - kul att du vill vara med igen!

En av låtarna som önskades var I got a feeling that tonight´s gonna be a good night.

Vi - WE GOT A FEELING THAT HÖSTEN GONNA BE A GOOD TIME!

 

Om det var kul att ses igen - ja kolla fotot här nedan. Så här glada var Simon, Linus, Malin, Lotta och Eva S!