Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 30 MAJ - GENREP!

I dag har vi haft genrep inför fredagens föreställning ALLA SJUNGER ALLSÅNG #3.

På ett genrep kör man föreställningen rakt igenom precis som om det skulle vara publik på plats och så har man en sista chans att kolla av om det är nått som strular och som behöver justeras i körschemat inför premiären.

Vi var i aulan men redan i starten strulade det lite. För när vi kom dit och skulle gå in då var det en elev som satt där och skrev prov. Marlene som är handledare för BF - eleverna som är med oss hon fixade med kollegan så att vi i gänget och eleverna med handledare kunde få vara i aulan i stället. Tack för att det gick smidigt. Nu hade vi i och för sig bokat - men så där kan det bli i bland alla kan göra missar.

Repet gick bra men det var varmt- fruktansvärt varmt. Låtarna sitter där de ska. Dansstegen sitter där de ska. Scenkläderna provades för första gången av Chris och Tove, vi andra testade redan förra gången. Solisterna sjöng i mik ja allt funkade precis så bra som det ska göra på ett genrep.

Om vi var taggade innan dagen började så kan jag säga att vi är ännu mer taggade nu. Måtte det bli fredag snart!

På eftermiddagen hade eleverna föreberett en massa kul grejer för oss att göra. Vi var indelade i grupper och vi fick göra en massa olika saker. Musikfrågesport. Sparka boll, balansera, bowla med vattenflaskor - en massa roliga samarbetsövningar. Så himla roligt. Vi var utomhus i skuggan- annars hade vi nog kolavippat allihopa. Mycket vatten gick det åt. Frukt i gröngräset och så blev det en liten miniföreläsning om lite olika funktionsvariationer som finns i gänget. Vi fick höra mer och ställa frågor om Prader Willis syndrom, Downs Syndrom, Autism, Schizofreni, Svårigheter i livet fast man inte har fått någon diagnos och ryggmärgsbråck. Vi fick också höra Emelie berätta om hur hennes arbete som avlösare ser ut.

Mycket spännande att få lyssna på och bra att få kunna ställa frågor om saker som man undrar.

Om man ska säga ett ord om den här dagen så får det ordet bli:

F A N T A S T I S K!