Till innehållet
Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Elever som kramas och skrattar.

GYMNASIESKOLA

God skolmat, lärplatta, utlandsbesök och bal

Vi vill att alla delar av din skolvardag ska vara så bra som möjligt, även utanför undervisningssalarna. Därför försöker vi alltid erbjuda det lilla extra, från god skolmat som lagas från grunden till lärplattor och utlandsbesök.

Gymnasieliv med det lilla extra

Lärplatta

Hos oss får du låna en lärplatta som du kan använda under hela din studietid. Från och med 2017 används Chromebook som digitalt verktyg på Mjölby gymnasium. Elever som började på Mjölby gymnasium 2015-2016 lånar en iPad som de använder i sitt skolarbete.

Maten lagas på skolan

Vi erbjuder dig som elev goda och näringsriktiga måltider som är lagade från grunden av kunnig och serviceinriktad personal i vårt eget restaurangkök. Som elev hos oss har du alltid möjlighet att välja ett vegetariskt alternativ och vi serverar alltid en god salladsbuffé.

Caféer

På båda våra skolor hittar du ett café där du kan välja mellan ett stort utbud av nygjorda smörgåsar till låga priser. Vi erbjuder dig också goda smoothies, frukt och ibland hembakade kakor. Vi har öppet varje skoldag.

Bibliotek

Vi har ett välutrustat bibliotek med personal som stödjer dig i ditt skolarbete. Du kan till exempel få hjälp att hitta information till en inlämningsuppgift eller att avgöra om en källa du hittat är tillförlitlig. Skolbiblioteket erbjuder också lugna studieplatser och möjlighet att låna en dator. Självklart kan du även få boktips och vi tar gärna emot förslag på böcker att köpa in.

Utlandsresor, studiebesök och mässor

Vår internationella prägel består i att utbilda där utbildningen blir bäst. Det innebär att ibland görs studieresor exempelvis till Bryssel, praktik i Bosnien eller tävlingar i Dubai. Självklart sker fler besök här hemma i Sverige, till exempel studiebesök på kärnkraftverket i Oskarshamn.

Tävlingar

Mjölby Gymnasium har under många år haft stora framgångar i olika tävlingar. Våra elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet har till exempel flera gånger vunnit gymnasie- SM för kockelever och våra guldsmedselever har flera gånger vunnit pris för bästa hantverk.

Studentbal

Varje vår ordnar eleverna en mycket uppskattad studentbal. En tjusig bilkortege, en trerätters middag och dans ingår, liksom fotografering, förstås.