Profiler på Mjölby gymnasium

Som elev på Mjölby gymnasium har du möjlighet att följa en speciell profil, oavsett vilket program du väljer. Du kan alltså träna ishockey, fotboll, ridsport eller studera musik och få betyg i det du antaligen gillar mest av allt.

Ishockey- fotbolls- och ridprofil

Inom dessa profiler får du möjlighet att spela på en hög nivå och utvecklas som spelare. Din individuella utveckling står i centrum och du kommer att följa individuellt anpassade träningsprogram så att du får en god förmåga att spela på elitnivå. På ishockeyprofilen samarbetar vi med Mjölby HC och inom fotbollen med Svenska fotbollförbundet.

Nya musikprofilen

Nya Musikprofilen vänder sig till dig som redan kommit en bit i din musikaliska utveckling och är aktiv i ensembler exempelvis på Kulturskolan. Du får individuell undervisning på ditt instrument och du kommer också att spela i någon av de ensembler som finns på Kulturskolan.

Vi samarbetar med välutbildade musikpedagoger på Kulturskolan i Mjölby och med musiklinjen på Lunnevads Folkhögskola. Utgångspunkten är att du ska få en musikutbildning av hög kvalitet som inspirerar och utmanar dig i din musikaliska utveckling. Nya Musikprofilen ger dig också en bra grund om du tänkt dig fortsatta studier på folkhögskola eller musikhögskola.

Kontakt

Idrottsprofiler

Richard Hedlund

Telefon: 010-234 50 33

richard.hedlund@edu.mjolby.se


Nya musikprofilen

Per Bodelius

per.bodelius@edu.mjolby.se