Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Bästa småstadskommunen att bo i!

Mjölby kommun är även 2018 den bästa småstadskommunen i Östergötland att bo i enligt en ranking som samhällsmagasinet Fokus har låtit göra för trettonde året. Bästa kommunen i Östergötland att bo i totalt sett är Linköping följt av Norrköping och därefter Mjölby.

Studien delas in i fem olika kategorier; Bäst att varar ung i, Bäst att vara äldre i, Bästa att ha familj i, Bästa att arbeta i och Fundamentala variabler. Fokus analyserar 45 variabler som exempelvis andel flerbostadshus,  ungdomsarbetslöshet, kostnad för hemtjänst, tillgänglighet till läkare, inkomst, jobbtillväxt, ohälsotal och huspriser. När alla kommuner jämförs hamnar Mjölby kommun på plats 77 av 290.

Rankingen försöker sätta siffror på livskvalitet och plats 77 i Sverige innebär att Mjölby tillhör Sveriges 26 procent bästa kommuner att bo i.

Mjölbys bästa kategori är Bästa att vara ung i, här återfinns kommunen på en hedrande 33:e plats i landet! Mjölby har gynnsamma siffror för nettoinflyttning av unga 15-24 år, ungdomsarbetslöshet, anställda inom fritid och nöjen, andel flerbostadshus och andel unga 18-25 år.

Här kan du läsa mer om rankingen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster