Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 16 maj - Sommar & sol

Vilken dag vi haft. Planeringen att stenhårt repa inför Alla sjunger allsång, ändrades lite. Vi repade på sånger som vi kände att vi behövde lite extraträning på. Sedan gick vi ut i solen och hade lite dramaövningar och sjöng med Robin.

Våra konfrerenciärer fick dock vara kvar inne och repa stenhårt. De har mycket att säga och tänka på. Även modiga solister fick extra tid att repa på.

Tillbaka till vad vi pysslade med när vi var ute. Jo så här var det... Vi delades in i grupper blandat KanDeKanViare och BF-elever, såklart. Grupperna fick ett tema som de sen skulle gestalta utifrån sina kunskaper och erfarenheter. Så på 3 minuter skulle dessa grupper prata ihop sig och sedan presentera sin ALLSÅNG, som temat var.

På förmiddagen märktes tydligt att allsångshäften var en stor del av allsång, förutom sångare och musiker förstås. Eftermiddagsgrupperna plockade in en mikrofon-i-publiken också. Så ingredienserna i allsång enligt oss är alltså- Sångare/sångerska, musiker, allsångshäften, publik, mikrofon, massa glada ansikten och  mycket gung. Där har vi vår allsångskväll.

På eftermiddagen hann vi även med temat Astrid Lindgren också, då fick vi träffa Emil i olika uppsättningar och även en scen ur bröderna Lejonhjärta.

Samarbetet med Kungshögaskolans BF-elever är så enkelt och självklart på nåt vis. Vi lär oss så mycket av varann. Att förstå människor och att bemöta varandra på ett bra sätt. Att hjälpa varandra när det behövs och att våga prova sånt man aldrig provat.

Den som vill uppleva resultatet av vårt samarbete är mycket välkommen att komma på "Alla sjunger allsång #3" den 1 juni i hembydsgården kl. 19:00. Biljetter finns att köpa på Anderssons Elektriska, Café å läs på stadshuset och Butiken Navet som finns på Hallevadsgatan 6.

Ses om en vecka! Tack och hej både kille o tjej