El- och energiprogrammet

En mänsklig hjärna och ett datornätverk

Inom det här programmet kan du välja mellan inriktningen elteknik och dator- och kommunikationsteknik. Hos oss får du eftertraktade kunskaper och en god inblick i utvecklingen inom ett spännande område. Du har möjligheten att både börja jobba och fortsätta studera efter examen. 

Dator- och kommunikationsteknik

Denna inriktning passar dig som är intresserad av att kunna sätta upp serversystem och datornätverk, IT-säkerhet, skapa webbsidor och programmera. Du får gedigen kunskap om och praktisk erfarenhet av datorns hårdvara och mjukvara, felsökning och optimering av både arbetsstationer, servrar och nätverk. Efter gymnasiet kan du till exempel arbeta som nätverkstekniker, med IT-support och andra IT-relaterade yrken. Utbildningen ger också en utmärkt plattform för vidare IT-studier på universitet eller på yrkesspecifika utbildningar.

Elteknik

Här får du en treårig grundläggande utbildning inom elteknik, som leder till anställning som lärling på ett elföretag. Som lärling får du kunskaper om många olika arbetsmoment och självklart lön under tiden. Hos oss lär du dig att använda rätt material och verktyg, får planera och utvärdera ditt arbete, samt att ta ansvar för miljön.

Du får träna på att möta kunder och ge service, och hur du skickligt utför ditt arbete både på företag och i människors hem. Hos oss får du 15 veckors APL (praktik) på företag i regionen.

Faktablad om el- och energiprogrammet för utskriftPDF

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Natalya Demenyuk

Telefon: 0142-853 28

natalya.demenyuk@mjolby.seRektor för el- och energiprogrammet

Jessica Hallberg

Telefon: 0142-856 99

jessica.hallberg@mjolby.se