Till innehållet
Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Elever som kramas och skrattar.

GYMNASIESKOLA

Ansökan och antagning

Ansökan till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för skolstart höstterminen 2019 pågår från 14 januari till 15 februari. Alla sökanden i Östergötlands län ansöker via gymnasiestudera.se. Omvalsperiod med möjlighet att justera gjorda val är 15 april till 3 maj för utbildingar som anordnas i Östergötland.

Elever som söker till årskurs 1 har rätt att söka nationella program i hela landet även om utbildningen finns i hemkommunen, så kallat frisök. Man kan då bli antagen om det finns lediga platser, det kallas andrahandsmottagning.

Om utbildningen är riksrekryterande eller är på en fristående gymnasieskola, söker eleven och konkurrerar på lika villkor som elever folkbokförda i hemkommunen.

Om du sökt en gymnasieutbildning utanför Östergötlands län är det inte säkert att om- och nyval är tillåtet. Du kan kontrollera detta med din studie- och yrkesvägledare på skolan.

Ansök

Ansökan till gymnasie- och gymnasiesärskolan görs via webbplatsen gymnasiestudera.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där det också finns information om samtliga utbildningar i Östergötland.

När görs antagningen?

1 juli kommer besked om antagning. Du som har sökt gymnasium ska logga in på gymnasiestudera.selänk till annan webbplats och följa instruktionerna på antagningsbeskedet.

Reservantagning pågår mellan 25 juli och 14 september.

Mer om gymnasievalet

Kontakt

Utbildningsförvaltningen

Telefon: 0142-850 00

utbildning@mjolby.se