Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 18 april -vi bara gört tillsammans och det blir så bra!

 

Tredje veckan av samarbetet mellan oss i KanDeKanVi och eleverna på BF-programmet åk 2 och 3. Tredje veckan och det vet i tusan om det inte är tre gånger så roligt. Vi har så roligt tillsammans. Vi lär oss saker av varandra hela tiden. I dag har vi gjort improvisationsövningar tillsammans. Vi fick papper med lite instruktioner, en känsla en person och en situation eller plats.

Det blev många skratt när det kom en glad brevbärare till en glasskiosk, galna tanter på Ica, en trött herre på danskurs och en stolt pappa på fotbollsmatch och många fler.

Vi jobbade i grupper några elever och några KanDeKanViare vi tränade och sedan spelade vi upp för varandra.

Vi har sjungit lite också, gjort lite danssteg.

Vi har också haft pratstund under kaffet.

I dag pratade vi om hur en bra personal ska vara och hur jag som personal tänker att jag ska vara när jag jobbar med människor.

Vi kom på att det inte skiljde så mycket mellan det och hur vi tycker att en bra kompis ska vara. Det pratade vi om förra veckan. Vi kom fram till att en bra personal är omtänksam, lyhört, respektfull, lyssnar, kan skoja, alltså ungefär är som en kompis. Men den ska också ha koll så inga faror händer - ja det var en del av det vi kom fram till.

Det är intressant att sitta i grupper och prata med varandra att liksom förstå hur den andre tänker och menar.

Man kanske inte alltid tycker likadant men det gör ingenting. I bland är man inte överens och då kan man vara överens om att man inte är överens.

Men vi är väldigt överens om att det är superdupermegatruperroligt att jobba tillsammans och vi ser fram emot 1 juni när vi går upp på scenen tillsammans i Hembygdsgården här i Mjölby.

Vi ses och hörs igen om en vecka!