Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 28 mars - det kom en fråga...

Det kom en fråga på mail för inte alls så länge sedan, faktiskt bara fr några veckor sedan. En fråga från 2 klasser på Kungshöga om vi vill samarbeta med dem under vårterminen. De läser specialpedagogik så för dem kunde det passa bra. Det fiffiga med det här är att vi har ju önskat vad vi vill jobba med och då var det just att jobba i hop med eleverna på Kungshöga som flera av oss önskade- så det här blev ju lite som en önskedröm för oss som slog in fast vi inte hade en aning om det när vi kom till jobbet i dag. För självklart sa vi "JA" till att göra det här samarbetet. Det är sånna vi är - vi bara gört liksom!

Så i dag drog vi igång ett samarbete som vi alltså inte hade en aning om när vi kom till jobbet i dag. Den ende som visste om att det skulle komma ett gäng elever till varje grupp i dag- det var Ingela, hon hade inte ens sagt nått till Robin eller till Malin som i dag var Annelie eftersom Annelie inte var med utan gjorde annat.

Hur vi gjorde?

Vi gjorde som vanligt tänkte "Vi bara gört" åsså körde vi i gång utifrån den planering som Ingela hade gjort....nä nu ljög vi för det fanns ingen planering. Nä vi körde i gång- sedan körde vi på med "Bengt", tecken som stöd, ljugring, lite fuldans åsså visade vi bloggen och facebook, och några av våra filmer. Eftermiddagsgruppen hann prova på lite fler dramaövningar. Vi gav eleverna läxa att fundera på vad de vill hjälpa till med eller vara med på när vi kör "Alla sjunger allsång III" i Hembygdsgården, för det blir liksom deras slutprov i den här kursen som de har.

Hur det gick?

Jo det gick alldeles strålande. Vi samarbetade otroligt bra från första sekund. Vi berättade om varför vi gör vissa övningar vad syftet är och allt annat sånt där. Vi berättade att övningar som kanske bara känns roliga kan ha en betydelse och att man lär sig nått fast man kanske inte riktigt fattat det.

Vi flyttade fika tiden från 10 till kvart i 11 och från 14 till 14.45 och vet ni vad - det gick så bra så!

Vad tyckte vi om den här dagen?

Många tyckte att det hade varit roligt, kul, spännande, lite pirrigt, fantastiskt, någon visste inte riktigt vad man tyckte för att glasögonen gått sönder tidigare på dagen och det var lite sorgligt.

Vad tyckte eleverna om den här dagen?

Många tyckte att det hade varit roligt, kul, spännande, lite pirrigt, fantastiskt, lärorikt.

Tänk vi tyckte likadant! Det hade vi minsann ingen aning om när vi vaknade i morse! Att vi skulle ha så mycket gemensamt med olk vi aldrig har träffat förut.

Det var ett härligt gäng elever som kom på förmiddagen och ett lika härligt gäng på eftermiddagen. Alla var modiga och vågade prova även fast det var lite pirrigt i början. Men pirrigt var det för alla eftersom det var nytt för alla. Men vi gjordet´tillsammans så gjorde vi även den här onsdagen till Veckans bästa dag! Tänk vad kul det här kommer att bli att få lära oss saker av eleverna och att de kan få lära sig saker av oss- det här blir bra på riktigt- alltså riktigt bra...alltså på riktigt så blir det R I K T I G T B R A!

I dag finns inga bilder på varken facebook eller blogg och det var för at eleverna fick också i läxa att fundera över om de vill va med på bild eller ej, för hos oss får man bestämma det själv.

Nu säger vi Glad Påsk!