Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Lördag 10 mars - dubbelgig!

I dag har vi gjort nått vi aldrig har gjort förut. Vi har gjort dubbelgig. Ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Däremellan har vi fikat och käkat pizza tillsammans. Men vi tar det från början. Vi samlades klockan 9.00 i Kvarnparken här i vintervackra och superhala (för det var faktiskt ganska dåligt sandat i backen ner från Kvarnparken) Mjölby. Vi fick kaffe och en supergodmacka. Tackar för fin service! Vi sjöng upp oss lite och pratade om dagen och så pratade vi om en massa andra saker. Vid 10.00 var det dax för dagens första gig. Ett gäng glada damer från socialdemokraternas kvinnoklubb i Östergötland satt i publiken. Några av dem kände vi igen men de flesta var nya ansikten- kul! Nu vet ännu fler vilka vi är hur vi jobbar och hur viktigt det är att våga tänka "bara gört" och "jag duger som jag är". Efter ett riktigt höjdargig där alla solister gjorde ett strålande bra jobb oavsett om man sjäng med rösten eller händerna gick vi vidare till pizzeria Valentino som hade fixade lunch åt oss för de pengar som vi fått av Rotary i stipendium för det arbete vi gör. Det var mycket gott och trevligt att sitta där tillsammans och äta och prata skit lyssna på mello-låtar eller bara va. De som ville fick sedan bege sig till Norrgården där vi hade dagens andra gig. På Norrgården var det en Föreningsmässa och det var massor med folk där redan när vi kom och det vet i tusan om det inte blev ÄNNU fler när vi skulle giga.

Bosniska Föreningen bjöd oss på fika - kaffe och kaka- mycket gott! Tack för det!

Det fanns mycket skoj att titta på på mässan. Tänk vilket rikt föreningsliv som finns i Mjölby det var dansuppvisningar, kampsportsuppvisningar det gick omkring livs levande vikingar i vikingakläder. Rotary var där så vi kunde passa på att tacka för maten som de bjudit oss på fast de inte visste om det. För de gav oss ju pengar- men pengar är inte gött att äta till lunch så vi köpte pizza för dem i stället.

Nu är ju inte vi någon förening men en förgrening av Mjölby Kommuns dagliga verksamhet för personer med funktionsvariationer och just i dag när vi har fått så mycket beröm av publiken både i Kvarnparken men också i Norrgården så känner vi att det vi gör är viktigt på riktigt. Alla människor har rätt att känna att de duger precis som de är - så är det med det!

Vi gjorde ett toppen-gig till. Tänk nu vet vi att vi lätt fixar att göra dubbelgig på en dag. Visst kan man bli lite trött och då kanske man behöver sätta sig ner och fika lite extra länge eller så går man ut ensam och går en promenad. Några gav varandra lite massage så det finns olika sätt att samla på sig ny energi och ladda om så att man orkar ett gig till.

På tal om att ladda ny energi. Nu ska vi ladda för mello i kväll och vi hoppas att "Fuldans" med Rolanz vinner- kanske inte för att den är bäst utan för att vi håller på att lära oss den. Den ska vara med i Alla sjunger allsång III. I dag var det en kvinna som försökte köpa biljetter av Ingela- vi har ju inte ens släppt dem ännu. Det kändes lite fräsigt!

Puss och kram Skumbanan! ( Som Bianca säger i Wahlgrens värld)

 

På bilden tackar Peter och Sammi Rotary för pengarna. I bakgrunden finns Mjölby kommuns slogan: Världsvan & Hemkär - å så känner vi oss. Världsvana när vi uppträder och hemkära för att det är gött att få göra det på hemmaplan i bland som omväxling.