Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 28 februari - FULDANS & EUFORI!

Äntligen onsdag. Veckans bästa dag! I dag har vi ägnat oss åt dans och inte vilken dans som helst utan "FULDANS". Ni som tittade på Mello i lördags anar säkert vad vi menar. I dag har vi nämligen repat in Rolandz nya låt "Fuldans" å vi är verkligen stjärnor på just fuldans. Här är alla steg tillåtna, ju fulare desto bättre. Handledar-Ingela var lite förvirrad för hon sa att när hon försöker dansa "findans" ser det ut som "fuldans" så hon vet liksom inte vad som är vad. Vi tänker skitsamma, bara gört dansa som du vill, när du vill , hur du vill.

Vi har repat in texten till låten, klappen har vi stulit ehe...vi menar lånat vi har också lånat några av Rolandz danssteg och så har vi hittat på egna dansat så fult vi bara kan. Vi är skitbra på fuldans...alltså ruggigt, snuskigt, busigt, svinbra på fuldans.

Förresten vad är fuldans och vad är findans? Vem bestämmer vad som är fult och fint? Det har vi pratat om i dag. Vi kom fram till att "findans" är sånt som är med i tex Tv-programmet "Let´s Dance där det liksom är förutbestämt hur man ska dansa för att få höga poäng.

Fuldans kan också vara förutbestämda steg och koregorafi MEN där handlar det inte om att få höga poäng utan att få ge allt, bjuda på sig själv och liksom bara dansa loss- och det, DET har vi gjort i dag. Vi är stjärnor på mycket och nu vet vi att vi är stjärnor även på fuldans. Så är det med det!

Vi har druckit kaffe och te också det var varken fult eller fint bara gott!

Förmiddagsgruppen körde "Hela havet stormar" Jonatan vann. Grattis till honom. Eftermiddagsgruppen gjorde inte det- fråga Juliannan och Simon varför vi undviker det - hi hi! I stället repade de in en ny låt...och den låten ska vi dansa slow-motion i- det betyder att man ska dansa NÄSTAN så sakta som man somnar. Känslan ska vara att man liksom simmar i havregrynsgröt- ja vi vet det låter äckligt men tänk Er känslan.

Maria H hade fyllt år och fick en "Ja må hon leva".

Ja det var liksom den dagen det.

Vi tänker mer F U L D A N S åt folket...man mår bra av det riktigt bra!

Så är det med det! Vi ses om en vecka!