Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 24 JANUARI- TERMINSTARTEN GICK SOM EN DANS!

Dubbelgrupp heldag. Lika bra att köra i gång rejält när man ändå ska köra igång. Restaurangen på Kungshögaskolan serverade oss isterband och frukostkorv i halvtid och Bettan i ”caffis” fixade förmiddagskaffe och eftermiddagkaffe och faktiskt också lite kaffe på maten. Eller på maten, efter maten. På maten hade nog inte varit så vidare värst jättegott. Isterband, stuvad potatis med kaffe på – nä det låter inget vidare.

Har vi bara ätit idag? Nä, det har vi inte. Vi har hunnit med en massa saker. Hela dagen har gått som en dans. En del sånna där lite ”tråkiga-men-måste-fixas-grejer” som tex att gå igenom alla våra blanketter. Kollat så att alla bor där de bor och har de telefonnummer som vi har och att alla som är med på bild på våra sociala medier har sagt ja till det.

Sedan har vi gjort ”lite-roligare-tillsammans-skratt-och-fniss-grejer”.

Nya dramaövningar och gamla dramaövningar, favoriter i repris. ”Bengt” kom och hälsade på. Flera hade fyllt år och fick sig både ”Ja må de leva” och ”Hurra:n”.

De nya dramaövningarna var roliga och vi fick skratta mycket.

Den ena övningen hette ”Fantastiska Mary”. Den är ungefär som ”ljugringen” man ska ljuga om vem man är och vad man har för egenskap, eller färg, eller känsla.

Vi fick träffa, Glade Gunnar, Runda Rut, Ilskna Ingela, Snygge Sven, Pigga Pia, Trötte John, Glada Maria, Arga snickarn och många fler.

Vi provade också på ”känsloledet” där fyra personer sitter på rad och så förstärks en känsla från ena sidan till den andra. Tex är den som sitter först glad så blir nästa person lite gladare och den som kommer efter blir gladare ändå och den som sitter sist blir liksom lite ”toklycklig” eller ”värstingarg”. Kul men lite klurig övning.

Vi testade också ”Inte nog med det”, vi gjorde en berättelse tillsammans där man berättar något och avslutar med att säga – inte nog med det - och så fortsätter nästa person att berätta.

Vi har också dansat fågeldansen och önskat sånger att jobba med i vår ja, vi sa ju det att det har gått som en dans i dag!

Vi har tillochmed börjat med några nya låtar.

Som Ni ser så har vi haft fullt upp hela långa dagen. Gött att va i gång igen - nu kör vi en ny härlig termin och så småningom en ny Alla sjunger Allsång III i Hembygdsgården 1 juni smäller det!