Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 20 DECEMBER TERMINSAVSLUTNING = UTVÄRDERING OCH PLANERING!

Så är den här, höstterminens sista dag. Några tycker att det ska bli skönt med jullov andra hade helst hoppat över det och bara behållt lite ledigt just på julafton. Nu har vi i alla fall en lång ledighet att se fram emot. Vårterminen startar den 24 januari och vad vi ska jobba med då, det har vi faktiskt planerat i dag. I dag har vi också haft avslutningsfika och så har vi suttit i mindre grupper och utvärderat den här terminen och julshowen. Sedan pratade vi om det tillsammans. Handledar-Annelie hade gjort fina julkort som allt fick varsitt att ta med hem och så julkramades vi såklart, flera flera gånger.

Vill ni veta vad vi kom fram till i vår utvärdering?

SÅ HÄR TYCKTE VI OM HÖSTTERMINEN:

BRA: Roligt med många nya teaterövningar. Vi har sjungit mycket. Bra shower. Handledarna är bra. Vadstena Buss är bra och det funkar kanon att vara på Kungshöga och repetera.

DÅLIGT: Inget har varit dåligt. Det kändes lite stressigt att få i hop julshowen på bara två dubbelgruppsrep.

SÅ HÄR TYCKTE VI OM JULSHOWEN: Bra att de som ville ha olika arbetsuppgifter fick det. Trångt på scenen. Bra ordnat med lunch till oss i Parkhallen och det kostade lagom mycket pengar (50kr). Svårt att se Annelie teckna de olika tecknen för att det var trångt. Kul med julvärdar som pratade emellan låtarna. Det vore bra med bestämda platser för folk flyttar sig fram och tillbaka och då kommer man långt i från mikrofonen.

DET HÄR VILL VI GÖRA I VÅR: Sjunga, dansa fågeldansen, göra nya och gamla dramaövningar, öva i nya låtar, mer föreläsningar, mer prator i showerna, mer låtar att teckentolka, mer utmaningar som "Imaginge" där vi tecknar och Anders läser texten på svenska och Robin sjunger på engelska. Vi vill göra teaterlekar, göra mer film, fler shower, Sjunga i Globen och för kungen, uppträda som brandman, Konsert med Astrid Lindgren tema. Göra nått projekt med elever på Kungshöga eller annan skola.

Ja som ni ser så finns det en hel del planer för handledarna att göra en grovplanering utifrån. Redan nu vet vi att vi kommer göra Alla sjunger allsång III i Hembygdsgården i Mjölby den 1 juni 2018- be there eller stanna hemma och missa världens ös, för i år har vi rockat skiten ut stenhögen på Öland (Borgholms slottsruin) och i lördags Rockade vi skiten ur Parkhallen å första juni då ska vi minsann rocka skiten ur Hembygdsgården.

Så tills dess säger vi GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA