Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 13 december - sista repet!

Sista repet innan julshow, JAJAMEN så är det. Hur det känns? Det känns toppen! Det mesta funkar, texter, steg, rekvisita, prator, julhälsningar och sången. Det som inte funkar, vet vi varför det inte funkar, det är för att vi inte är på den "riktiga" scenen och repar. Det är liksom svårt att veta exakt hur man ska gå och stå eftersom vi inte vet hur mycket eller lite plats vi har på scenen. Om vi är oroliga för det? Nä inte ett dugg, det där det löser sig, det gör det alltid. Det är liksom det som är grejen med "bara gört-tänket" det är ingen idé att gå och oroa sig för nått vi inte vet hur det blir.

I dag kom ljudtekniker Morgan förbi och kollade av vad vi behöver, vilka ska ha handmic, vilka ska ha "mygga" och hur ser låtlistan ut. Han vill veta sånt för att kunna programmera ljus och ljud så att det blir så bra som möjligt.

Stephan Peterson vår gästartist kom också förbi och repade, jätteskoj tycker vi att han gjorde det. Då blev det liksom ännu mer på riktigt. Han sjunger alldeles alldeles perfekt och scenkläderna som vi har köpt åt honom satt som en smäck. Han såg inte lika övertygad ut, men nu är det vi som bestämmer så är det med det.

Scenarbetarna har gått igenom sina körscheman i dag, vem ska hjälpa vem med vad och när. Det är oerhört mycket att hålla reda på. De gör ett fantastiskt jobb de där som är "lite bakom" oss. Alla solister är taggade som tusan och alla texter sitter där de ska. Det känns ovanligt tryggt att gå upp på scenen på lördag och stå där och duga och leverera julshow till alla som har lyckats få tag i en biljett.

Nu ska handledarna och scenarbetarna packa det sista, fixa med allt som ska med till Tranås. Biljetterna är nu slut hos återförsäljarna i Mjölby och de biljetter som finns kvar finns att få om man mailar till kandekanvi@mjolby.se

Nu kom det pirret...premiärpirret...det är bra...så ska det va för på lördag då, då....

KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR VI!

 

På bilden ser ni världens finaste Lusse-Fia, det är Sofie som kom som Lucia till repet i dag.