Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 15 NOVEMBER - Familjefoto och Herr och fru Vaddå?!

Onsdag igen- gött! Synd bara att det inte är fler än en onsdag i veckan, det skulle kunna få vara några till. Ett par tre fyra stycken sisådär skulle kunna räcka. I dag har vi haft vanliga grupper, men vi har hunnit med ovanligt mycket och haft ovanligt kul. Många skratt blir det med men också åt varandra. Förmiddagsgruppen jobbade på i ett rasande tempo och hann sjunga igenom hela julshowen redan innan fikat så sedan hade vi dramaövningar, vi körde stora "julklapps-ljuget" alltså att man hittar på ett namn och vad man önskar sig i julklapp, det blev många tokroliga önskningar må ni tro. Vad sägs om en huggorm, eller en hund som önskade sig en målarbok?! Galet men roligt och helt ok för när man improviserar är det helt okej att det blir både galet och roligt. Eftermiddagsgruppen testade några nya dramaövningar. Herr och fru Vaddå kom på besök, den övningen går till så här att man delar in sig två och två en herr och en fru eller en fru och en fru eller en herr och en herr det är inte så himla noga. Herr och Fru går ut får hjälp (om de behöver) med att komma på vilka de är. Är de kanske en känsla, eller ett yrke eller en filmtitel? I dag fick vi besök av Herr och Fru Osams, Herr och fru Glad, Herr och fru Förvånade och Herr och Fru Rädd för att nämna några.

Vi provade också "Jag är en stjärna" den går till så här: Alla deltagare får ställa sig upp och säga ett påhittat namn posera och säga tex: Jag heter Cinderella och JAG är en STJÄRNA! Så applåderar och tjoar resten av gruppen!

Den övningen brukar vara lätt om man får hitta på ett namn- men i den här gruppen så var det svårare att hitta på än att ställa sig upp och säga sitt eget namn. För att ställa sig upp och säga sitt eget namn och få applåder - det var det ingen som tyckte var konstigt. Vad gött tänkte handledar-Ingela och Kerstins Pöjk (som jobbade utan Annelie i dag då hon var på annat jobb) att deltagarna i KanDeKanVi på riktigt vet att de är stjärnor och kan säga det. Det hänger säkert i hop med det där "bara gört tänket" och "duget" tror de!

Vi tog familjefoton också- på låtsas alltså. Vi delade in oss i mindre grupper 3 - 4 personer som fick ställa upp sig och ta ett familjefoto- MEN de fick veta vad de var för familj innan fotot skulle tas- bilder på detta finns på vår facebook-sida.

Det var många roliga familjer som fotades. Familjen Monster, Hollywoodfruar-familjen, Familjen med en fru och två makar och många fler- mycket roligt och i bland lite klurigt att komma på hur man ska gestalta. Men alla löste uppgiften fint och vi skrattade mycket åt alla galna foton.

Trot eller ej MEN eftermiddagsgruppen hann med en dramaövning till den heter: "Så här dog jag". Två personer träffas utanför dörren in till himlen och så berättar de för varann hur de dog. Låter det läskigt, ja kankse lite, men mest roligt, nån hade ramlat nerför ett stup nån annan hade liksom bara glömt att andas, nån hade förblött...ja när man berättar det så här ser det inte så roligt ut det kan vi hålla med om och vi pratade efteråt om man får skoja om sånna här saker och det tyckte vi att man kunde få göra. Eftermiddagsgruppen sjöng också igenom julshowsångerna, det var ingen tävling men idag ville Ingela kolla om vi hade koll på vilka låtar som är med i julshowen i år och förmiddagsgruppen de hade FULL KOLL- de visste varenda låt som var med. Eftermiddagsgruppen missade finallåten men det skyller vi på att han som är solist i den var ledig i dag.

Ja lite massage hann förmiddagsgruppen med också- det gjorde vi inte på eftermiddagen och så kan det vara i bland att vi jobbar lite olika i de olika grupperna- men vi gillar olika så det är helt ok!

Om vi har sålt många biljetter- ja en hel del!

Vi ses nästa vecka! Morsning Korsning!