Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 18 OKTOBER SÅNG, FJANTEPÖL OCH RESARF

Mycket har idag varit sig likt. Fika, uppvärmning och musik. Det som varit annorlunda är att Handledar-Ingela har, tillsammans med Chef-Mattias, varit och berättat om Ölandsresan för kommunstyrelsen. Vi andra jobbade alltså på som vanligt. Alltså vanligt o vanligt.. grejen med KDKV är ju att vi aldrig riktigt vet vad som händer. Även om det finns en planering så vet vi inte riktigt om vi håller oss till den, eftersom det vanliga är att den spricker så var det alltså en vanlig onsdag eftersom planeringen ändrade sig efter hand. Hoppas ni fattar. Kul har vi haft i allla fall. Uppvärmningen sköttes av Peter på förmiddagen och Eva på eftermiddagen.

Idag har vi använt oss av gamla uppvärmningsövningar, "godmorgon godmiddag godkväll" och dansstopp. Det var rätt länge sen vi gjorde det , så det var ett kärt återseende.

Sedan övade vi på texten till den allra nyaste låten igen. Vi lyssnade och läste och lyssnade igen. Så den känns säker.

Eftermiddagsgruppen hittade på nya ord idag. Två experter fick ge betydelse till ord som vi kommit på. T.ex. vi vet nu vad vi ska använda för ord när någon skrattar så den gråter, Fjantepöl. Så var det med det. Resarf är ett annat bra ord, ett ord som används i musikaliska kretsar. Det betyder helt enkelt att man går rakt på refrängen, skippar versen. Ännu en kunskapsgivande onsdag.

Tack och bock för denna onsdag, som tur är är det snart onsdag igen! Dug på nu alla våra följare!!