Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 27 september - hörde vi naket?

Så var det onsdag igen.

Veckans bästa dag minsann för Er som inte visste det så är det så!

Vanliga grupper idag, det betyder en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp.

Sång och dans och lite naket har vi jobbat med. En helt vanlig KanDeKanVi dag helt enkelt. Men vänta lite nu hörde vi rätt? Hörde vi naket? Jajamen! Ni hörde rätt - naket. Helt plötsligt mitt i en annan övning så föddes det ett shownummer i eftermiddagsgruppen. Vad det handlar om? Det tänker vi inte berätta utan det får man se i julshowen! Men roligt blir det - det kan vi lova. Det kan bli så där ibland att saker liksom bara blir utan att man hade tänkt att det skulle bli precis så. Vi tänker att det hänger i hop med det där "bara gört" som vi brukar prata om. Just det "bara gört" och hur man kan känna att man duger som man är det ska några av oss, Julianna, Tessan, Anders och handledarna åka till Linköping och föreläsa om nästa vecka när de har sina LSS-dagar där. Så i dag har de pratat igenom upplägget på föreläsningen. De har uppdaterat den lite utifrån synpunkter och tips som de fick vid förra föresläsningen. Det är så den här föreläsningen har vuxit fram att de som har tittat och lyssnat har fått säga vad de tycker vad som var bra och vad som kunde har varit bättre. Det kallas för utvärdering.

Utvärdering gjorde vi efter vår resa till Öland och i dag har handledarna skrivit i hop en utvärdering om hur vi i KanDeKanVi tyckte att Ölandsresan blev. Vi har skrivit och berättat om syftet och målet blev uppnått vad som var bra och vad som kunde ha varit bättre. Den utvärderingen ska politikerna i kommunen få ta del av.

Vet ni vad? Vi har blivit bra på det (också) att utvärdera alltså att våga säga vad vi tycker om olika saker. Det är inte alltid så himla lätt. Vi har övat mycket på det att vi är olika inte bara på utsidan utan att även våra åsikter kan vara olika. Det någon tycker är bra tycker någon annan är dåligt. Det någon tycker är gott tycker någon annan är äckligt. Men ingen har mer rätt än den andre utan det är okej att tycka olika, man kan vara vänner och showa i samma teatergrupp i alla fall. För i KanDeKanVi duger vi alla precis som vi är- och vet du vad- du som läser det här - du duger också precis som du är!

Vi har spelat in en liten reklamfil också som finns på facebook. Där berättar vi att biljetterna till vår julshow släpps den 1 november- be there eller sitt hemma och glo!