Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 30 AUGUSTI 2017

Terminens andra onsdag och vi har showat. Idag träffades båda grupperna klockan 1 vid Ica Supermarket i Mjölby. Det blev ett stort och härligt orangefärgat gäng som alla glatt häsade på varann. Peder som var sjuk förra veckan var extra glad att träffa alla KanDeKanViare. Vi satte oss i solen på några bänkar vid de nybyggda husen. Ville inte riktigt gå in när det var så fint väder. Dessutom är det flera av oss i KanDeKanVi som jobbat i de lokalerna vi skulle showa i, så vi vet att det är lite trångt och då blir det varmt och svettig.

Tillslut blev vi ju tvugna att gå in för det var ju där inne publiken fanns. När vi showar är det mycket roligare med publik, än utan. Man skulle kunna säga att det var fullt därinne. Zenit, som vi var bjudna till idag är lite som en fritidsgård för pensionärer, kan man säga. Några av dem kände vi igen och några inte.

Showen drog igång och vi sjöng solon och tecknade och dansade. Handledar-Ingela berättade om hur vi jobbar i KanDeKanVi och vad vi gjort och vad vi ska göra såsmåningom. Hon är bra på det. Det är så vi jobbar, vi gör det vi är bra på. Men för att komma på vad vi är bra på så måste vi ju våga testa lite olika saker och det jobbar vi med när vi inte showar. Hittills är det ingen som blivit så bra på gitarr så därför var även Kerstins pök, Robin med och stod för gitarrspelandet och även alla ljudgrejer, för det är han riktigt bra på.

Efter showandet så fick vi fika, det är också något vi är bra på. Vi gick ut och satte oss, några på gräset och några hittade bord och bänkar. Christina Klasson, fixade med kaffe saft och kakor. Det var hon mycket bra på.

Sedan var vår KanDeKanVi-tid slut för idag. Bara att se till att alla kom iväg med sin taxi, tåg, cykel eller helt enkelt gick hem.

 

En bra onsdag helt enkelt. Tack Zenit för att vi fick komma.

Nästa vecka är allt nästan som vanligt igen. Semesterfirare och de som var sjuka är förhoppningsvis tillbaka.

Det kommer några nya nyfikna och några har bytt grupp.

Vi ses på Kungshöga!

Ha det gott fram tills dess.