Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

TERMINSSTART 2017 - NU KÖÖÖÖÖR VI!

Ny termin, nya utmaningar, mot nya mål helt enkelt!

Dubbelgrupp heldag- varför börja med en mjukstart- det är bara för fegisar.

Nu kööööör vi liksom!

Vi började dagen i caffis där Bettan hade fixat goa mackor och gott kaffe till oss. Vi fyllde i en massa pappper, det är inte så roligt eller nä det är verkligen skittråkigt men nödvändigt för sånt måste också göras. När det var klart så läste vi blogg och kollade på alla härliga bilder från Öland och drömde oss tillbaka lite. Det var en mäktig känsla att stå där i "stenhögen" och "rocka". Vi fick veta att vi har över 2000 gillare på facebook nu- det gillar vi och antalet följare på Instagram stiger varje vecka. Kul!

Dagen fortsatte med att vi började jobba med en ny låt. Eller ny det är egentligen en gammal låt som handlar om änglar. Vi hittade på lite koregorafi tillsammans och så började vi repa. Vi ska sjunga på olika språk den här terminen har Ingela fått för sig.

Varför? Jo för att vi kan! Det är liksom dax med en ny utmaning. Hittills har vi sjungit låtar på svenka, engelska och teckenspråk så nu ska vi utöka språkförrådet med norska och lite italienska.

Till lunch serverades det pizza och sallad från Valentino, snacka om att de bara gört - levererar bra service och god mat! De hade skrämt upp sin personal lite tidigare den här morgonen för att vi skulle kunna hämta maten när det passade oss - sånna människor gillar vi! De skickade även med lite rekvisita som vi ska använda i den andra låten som vi övade lite på den där vi sjunger lite på italienska.

Vi är otroligt bra på att lära oss till och med ganska komplicerade texter snabbt. Vi jobbar på lite olika sätt när vi lär in. Vi lyssnar, härmar, talar rytmiskt, repeterar strofer, sätter i hop det med rörelser- ja det finns många olika sätt att få kroppen och knoppen att komma i håg vad den ska göra i en låt.

En låt som alla kan är "ja må du leva" och den sjöng vi idag - fem gånger eftersom fem av oss hade fyllt år i somras. Det var Jonathan, Monica, Mikaela, Helen och Julianna. Vi skojade lite med Julianna och sjöng "helan går" innan vi sjöng den riktiga grattis-sången. Penny hon skojade lite med Simon också tidigare på dagen så när han öppnade sin pizza kartong så var den tom det var en av rekvisita-kartongerna- han blev förvånad och lite förbannad och vi andra fnissade lite.

Vi satt i smågrupper också på eftermiddagen och pratade om vad vi har för önskemål den här terminen. Vad vill vi göra på onsdagarna? Vilka låtar vill vi sjunga? Så mycket bra förslag det kom upp. Otroligt mycket bra, mycket nytt det är kul. Sedan är det de där gamla godingarna som liksom smyger sig in i önskelistan även om handledarna säger att vi ska föröska komma på sånger som vi aldrig har showat med. En del låtar är så bra som man vill helt enkelt alltid sjunga dem.

Dagen avslutades med gott fika, dumle muffins som Bettan serverade så fick vi lite info om nästa veckas show-jamen visst redan nästa vecka ska vi showa, som sagt varför mjukstarta det är bara för fegisar - nu köööööör vi.