Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 10 MAJ - PARKBÄNK, LJUGARBÄNK OCH LILL-BABS

Veckans bästa dag, onsdag. Den ligger så bra så här mitt i veckan. Synd att den inte kommer lite oftare bara...

Vi har idag börjat att sätta ihop showen som vi ska ha med oss till Öland. Sjunga sångerna, träna på tecknen veta i vilken ordning som numren ska komma. Det är så gött när det börjar ta form.

Uppvärmningen stod Helen och Annie för idag, vi fick sträcka och böja på både det ena och det andra. De gjorde det så bra så vi tog med oss uppvärmningen till eftermiddagsgruppen.

Improvisation - något som görs utan förberedelse. Så kan man lite enkelt översätta improvisation. Det har vi jobbat med idag. På en parkbänk satt en person och "läste" en tidning. Nästa person som kom till bänken hade till uppgift att få den första personen att lämna bänken. Men man fick inte knuffas eller vara elak. Detta är ingen enkel uppgift men alla löste den på ett eller annat sett, med eller utan hjälp. t.ex lockade man med gratis godis eller snyggingar.

Eftermiddagsgruppen ville göra fler improvisationsövningar och så blev det. Då satt vi på en ljugarbänk och var tvugna att ljuga. Det vardå vi fick höra om när Anders träffade Lill-Babs och när Julianna rymde med Martin Stenmark efter att hon sjungit på hans bröllop. Maria har vunnit guldmedaljer som isprinsessa, Monica sålde Annelie på auktion till förmån för föräldralösa barn. Jessica köpten en elefant som fick bo hos hönsen och Mikaela har cyklat till Norge med en apa på cykeln. Tänk va mycket roligt vi fick höra idag. Men det är inte så lätt att ljuga kom vi fram till, vi har alla lärt oss att det är fult att ljuga så vi fick liksom ta i lite.

Fikat har vi gjort och läst blogg och facebook. Vi har också haft en ny nyfiken kille på besök, så kul när man är nyfiken på oss. Linnea fyller år imorgon så hon fick födelsedagssång och ett fyrfaldigt HURRA.

Nästa vecka ska Ingela och Annelie planera så vi andra är KanDeKanVi-lediga

Ses igen om två veckor.