Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 19 APRIL - HUR SVÅRT KANDEKANVA?

Hur svårt kandekanva?

Att få tiden att gå- inte särksilt svårt alls! I dag tex gick tiden jättefort- det gör den när man har roligt. Vi har gjort många olika saker det kommer vi blogga mer om alldeles strax.

Men hur svårt kandekanva att veta vad vi heter? Det är jättesvårt för många. Vi tycker att det är jättenkelt -KANDEKANVI- hur enkelt som helst- men det blir ofta fel när det ska sägas när vi presenteras eller när det ska skrivas. Lite fräsigt att nått som är lätt för nån kan vara svårt för nån annan.

Hur svårt kandekanva att göra en film då? Inte alls särskrilt svårt om man heter Robin Carlson. dag har han gjort en liten filmsnutt igen till oss som där vi gör lite reklam för SUNNY FUNNY FESTIVALEN PÅ ÖLAND där vi ska vara med.

Sunny Funny festivalen är en nystartad festival som har urpremiär då 5 och 6 augusti.

Festivalen är för oss som är ”funkisar” alltså personer med funktionsvariationer. Vi kommer vara där och sjunga och showa. Vi kommer ta med oss Kerstins Pöjk och Värsta Bästa bandet. Om allt går som det är tänkt så ska vi bo kvar nånstans i närheten av Borgholms slottruin där vi ska uppträda så det blir liksom en jobb/semester/show/göddig resa tillsammans.

Vad har vi gjort mer i dag då? En uppvärmningslek gjorde vi också. Den heter ”alla som” den går till så att alla som tex hade flätor i håret fick byta plats eller alla som hade nått svart på sig eller alla som hade en grön t-shirt fast då blev det svårt för det var bara Anders som hade grön t-shirt.

Vi har börjat jobba med en ny låt. Eller ny låt den är ganska gammal, John Lennon har skrivit den och det är länge sedan han gjorde det men för oss var den ny.

Vi gör lite olika när vi lär oss nya låtar, idag lyssnade vi på den och tittade på en film på youtube där några andra sjöng den låten.

Sedan gick vi igenom tecknen för tanken är att vi ska använda tecken som stöd.

När vi fått kläm på de flesta tecknen så sjöng Ingela en svensk översättning och vi tecknade och sedan sjöng Ingela på engelska och Anders läste den svenska texten och vi andra tecknade.

Fika får vi inte glömma det har vi gjort också- det är viktiga grejer!

Vi har pratat om vad vi gjort i påsk också. Det var många olika saker.

Nån hade ätit julmat (?!), nån annan åkt husvagn, nån hade varit i Göteborg, Peder hade fyllt 48 år så honom sjöng vi och hurrade vi för.

Nån annan hade varit med om en vattenläcka, nån spelade bingolotto, nån hade druckit en nubbe, en annan hade umgåtts med en sur gubbe som inte fick nån nubbe, nån hade varit med en kompis, en hade spelat i Kvarnparken, nån annan hade tittat på nästan alla Jönsson-lige filmer.

Nån hade varit på många promenader de flesta hade haft en bra påsk men någon tyckte att den varit hemsk för att någon i familjen varit sjuk. Ja vi har firat påsk på lite olika sätt och har tyckt att det har varit lite olika roligt- men alla tyckte att det var roligt att ses i dag! Nu ska vi gå ut och ställa oss i vårsolen och säga till oss själva att vi duger som vi är.

Filmsnutten kan Ni se på facebook!

Ses och hörs om en vecka igen!