Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 22 MARS- WOOSCH- DOINK OCH MODEVISNING

Vilken dag OCH kväll!

I dag hade vi dubbelgrupp på förmiddagen. Vi fick vara i aulan för SMHI hade blåst upp ett stort tält utanför bion på Kungshöga där vi brukar få vara. Vi gjorde en ny uppvärmningsövning där vi kastade wooschar och doinkar till varandra. Det var lite svårt till en början, men det här ska vi öva mer på. Vi hade en "staty-utmaning". Vi gick runt i aulan och när musiken stannade så stod vi still som statyer, den som rörde sig åkte ut. Eva W vann hon var jättestilla. Musiken vi lyssnade på var Sven- Ingvars låtar för Sven Erik Magnusson har dött och då tyckte vi det passade att hedra honom med att lyssna på Sven-Ingvars låtar. Vi gjorde en ny improvisationsövning ockå "Paketet" den var skojig.

Vi pratade om "Rocka sockorna" som var i går den 21 mars, varför man rockar sockor och vem som kom på det.

Vi pratade lite om kärleksveckan och vår show som vi ska göra i Motala på lördag. Vi gick igenom hur dax bussen går och vad man ska ha med sig så övade vi på några av sångerna också.

Fika gjorde vi också såklart- det kändes som den här dubbelgruppsstunden gick så fort precis som i övningen vi gjorde så kändes det som det bara sa wooosch så var förmiddagen slut och det var dax att gå hem.

Men alla fick inte gå hem. Inte Linus, Jessica E, Sara, Lotta och Maria H de fick fortsätta jobba HELA dagen och HELA kvällen för de skulle vara modeller i Modevisningen i Gallerian. Mjölby City har varje år en modevisning där butikerna i och omkring gallerian i Mjölby visar upp vårmodet. Det är en massa tanter och några gubbar som kommer och tittar, äter gott och dricker gott och så går det runt modeller och visar kläder. Våran handledar Ingela brukar vara sån här konferencier eller "kom- fram och säj" som vi brukar säga. I år var några av modellerna från oss i KanDeKanVi. Jätteskoj. Vi fick visa kläder gå fram och tillbaka på podiet det var liksom själva finalen men nu har vi lärt oss att det ska hända en massa grejer innan man kommer dit att det liksom är dax för själva visningen. Vi började egentligen redan förra veckan med att åka och prova ut kläderna som vi visade i kväll. Så i dag har det verkligen varit en heldag med styling, smink och hår och JÄTTEMYCKET LÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG väntan. Det är ganska långsamt att vara modell.

Först åt vi lunch på Linus jobb och Linus ordnade så Mc Donalds bjöd oss på kaffe, sedan gick vi en promenad i vårsolen fast det duggregnade lite, tillsammans med Ingelas hund.

Först åkte vi till frisör nr 1 Gudrun på hårhörnan som stylade några av oss. När en blev stylad fick vi andra vänta och sedan åkte vi till frisör nr 2 Studio Hair art där några andra blev stylade. Sedan gick vi till Skånska Lasse där visningen skulle vara, där väntade vi lite till sedan fick vi kaffe. Vi fick hjälp med smink av en tjej som heter Paulina som gjorde sin praktik i en sminkaffär, där fick vi också vänta på vår tur. Sedan fick vi vänta lite på att få mat, vi väntade lite till på att de andra modellerna som vi skulle gå i hop med skulle komma och så kl 19.00 började visningen.

Det kom en massa publik. Modevisningen var slutsåld och strålkastarna var riktade mot podiet i mitten av restaurang Skånska Lasse där vi skulle gå. Bandet spelade och så var det vår tur. Tjejerna Jessica, Sara, Maria och Lotta visade kläder för Figurina Linneblomman och Linus visade kläder för Dressman.

Det var lite pirrigt innan det började. Vi gjorde två visningar och andra omgången då kändes det bara härligt att gå där och bli "tittad" på.

Vi tänker att alla skulle behöva känna den känslan att bli sedd och "tittad på".

Ja vi tänker helt enkelt att i kväll var det en bra kväll vi visade att vi alla är olika, långa korta, tjocka, smala, långhåriga, korthåriga, flintskalliga, oavsett hur vi ser ut så duger vi precis som vi är!


Bilder från modevisningen hittar ni på vår facebook sida!