Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 15 MARS -TREDJE CHANSEN, MODELLER OCH PROVRUM

Så här, några dagar efter melodifestivalsfinalen, uppfann vi tredje chansen. Ja, alltså det är ju väldigt ofta som man kan läsa att fel låt vann, så vi gav några fler låtar yttreligare en chans. Vi radade upp lite låtar, delade in oss i jurugrupper och startade tredje chansen. Jurygrupperna fick röstningslappar med olika poäng och även en grislapp, ifall nån tyckte att låten var svindålig. Grupperna pratade lite olika språk, svenska, norska, finska och gibberisch t.ex.

Efter genomlyssning var det röstning som gällde, det gäller att hålla tungan rätt i mun så det blir på rätt språk, som tur var så var siffrorna likadana på alla språk. Även grislappen var lätt att tyda.

På förmiddagen blev det delad första plats mellan Hasse Andersson, Guld och gröna skogar och Robin & Ingela, Vintersaga. På eftermiddagen vann Ace Wilder, Wild child.

Några KanDeKanViare var iväg på annat håll delar av dagen. De som ska vara modeller vid den årliga modevisningen i Mjölby City har varit och provat ut de kläder som de ska visa. Stopp nummer 1 var Dressman, där var vi innan affären ens öppnat, fränt!  Vi träffade en annan modell som också skulle prova ut ut kläder, vi känner'n... Kläder plockades fram och provades, gick mycket fort och bra. Sen blev det lite piffning såsom bälten och näsdukar o grejer. Så himla roligt och proffsigt. Tack Dressman!

Lite senare på dagen stannade vi till på Figurina. Även där blev vi proffsigt och hjärtligt bemötta. Det plockades fram tunikor, toppar, byxor, jackor och klänningar. Provningarna gick riktigt bra och snart hade vi kläder till två KanDeKanViare för två visningar. Färglatt och läckert som tusan. Tack Figurina!

Tredje och sista stoppet gjordes på Linneblomman. Vi välkomnades med brett leende och fick prova massa kläder. Byxor och klänningar och koftor och jackor. Det syns på kläderna att våren är på väg. Kläderna är ljusare och färgrannare på nåt sätt. Tack Linneblomman!

Nu vet vi vad KanDeKanVimodellerna ska ha på sig på modevisningen nästa vecka. Vi ser med spänning och stor förtjusning fram emot denna händelse.

Hörs igen om en vecka. Var rädd om dig själv och andra och glöm inte bort att du duger precis som den du är.