Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 8 MARS - INTERNATIONELLA KVINNODAGEN, JÄMNSTÄLLDHET OCH BLOMMOR

Vi har idag pratat om vad det är för dag idag. Onsdag javisst, lillördag kallas det också, KanDeKanVidagen absolut rätt. Internationella kvinnodagen är det också, vilket vi kom fram till. Hur och varför firas den?? Någon menade det är den dagen damer springer efter män och delar ut blommor. Ingen kände igen det men tyckte att det var en kul idé. Jämnställdhet mellan kvinnor och män tänkte någon, vilket ledde till att vi pratade om hur det var förr. Då bestämde män allt, kvinnor fick inte rösta. Vi undrade hur det var då och svaret kom snabbt - KATASTROF sa Sabine. Ja det är tur att saker och ting förändras.

Vi har hyllat olika kvinnor idag, Marie, Dagny, Susanna, Märta, och flera andra. Låtar med dessa kvinnonamn har vi både sjungit och dansat till. Somliga av oss dansade så vi blev svettiga. Ibland är det gött att få släppa loss ordentligt.

Inför Kärleksveckan i Motala och vår medverkan där, har vi också repat låtarna som ska vara med. Våra solister, 2 av 3 fick repa sina solon, och körarna fick öva på en liten nyhet i hur de ska sjunga det de ska sjunga. Det är inte alltid så lätt men det löste sig riktigt bra. Vi repade även våra prator som vi ska ha i Motala.

Upptäckte att vi skrivit om att våren var på väg och att vintern var slut. Tänk så fel vi hade, idag känns det mer som att våren är slut och att vintern är tillbaka. Så kan det gå men efter regn (snö) kommer solsken sägs det och det är vad vi tror på! Alltså när det varit lite mörkt och trist så vänder det sen till nåt ljust och glatt, det kan vara bra att komma ihåg.

Ännu en KanDeKanVi-onsdag är slut och den var minsann full med skratt och glädje.

Vi ses och hörs om en vecka. Tack och hej, var rädd om dej

 

Tessan har gjort en tavla till alla oss i KanDeKanVi. En riktigt fin tavla som består av ord som Tessan förknippar med oss. KOLLA!