Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 8 FEBRUARI- FÖDELSEDAGSBARN OCH PRESIDENTER!

Ny vecka, ny onsdag, nya danssteg och nya födelsedagsbarn och nya presidenter!

Två grupper som vanligt i dag. Båda grupperna hade varsitt födelsedagsbarn att hurra och sjunga lite för. Annie går i förmiddagsgruppen och Simon går i eftermiddagsgruppen och båda hade fyllt år sedan vi sågs sist.

Båda grupperna har kört "hela havet stormar" det är en lek- men oj oj oj vad det blir allvarligt. Det är verkligen en kamp om sista stolen- nästan med livet som insats. Vissa är sämre förlorare än andra och några är riktigt dåliga vinnare.

Vi har testat lite "lajn-dans" i dag igen. Det är några år sedan vi provade det sist och då kom vi på att det var lättare att dansa med armarna än med benen men i dag så funkade det plötsligt alldeles utmärkt att dansa även med benen. Fräsigt att saker och ting liksom kan "vila sig i form".

I form var våra föreläsare Linus, Julianna och Anders också som i dag var inbjudna hedersgäster till Rotary för att äta god lunch och hålla ett litet föredrag om KanDeKanVi. Vi visste inte riktigt vad Rotary var så det tog vi reda på. Det är som en klubb som finns på många ställen i Sverige men också runt om i hela världen. De gör bra saker för andra tex välgörenhetsprojekt på olika ställen i världen.

Den här klubben hade ingen ordförande utan en President. Det kändes lite högtidligt minsann att käka middag med presidenten. Han hade ett stort guldsmycke på sig och en träklubba som han slog lite med i bordet innan han började pratat.

De visste inte så mycket om oss heller innan vi hade pratat klart men nu vet de att vi är en show och teatergrupp som planerar för att åka till Öland och showa i sommar- för det har vi fått reda på idag att vi förhoppningsvis ska göra i augusti.

Vi ska också vara med på Kärleksveckan i Motala den 25 mars. Då ska vi showa på Kulturakademien- det ska bli skoj!

Båda de här grejerna är lite större shower så det kommer innebära att vi kankse inte kan göra så många andra shower i år. Men vi har röstat om det i båda grupperna och de flesta av oss ville göra så här. Vi bara gört provar att showa på Öland i år!

Vi ses om en vecka!


 

Bilder hittar ni på facebook och Instagram