Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 25 JANUARI - LÖN, STUDIEBESÖK OCH KOLOR!

Snart är januari slut och det är pengarna också konstaterade en i gänget. En annan svarade snabbt- gött i dag är det 25:e då får vi lön! En tredje svarade då är pengarna slut i morrn igen. Oavsett hur länge pengarna kommer räcka så är det den 25 januari i dag och vi har haft besök från Lettland. Fast vi trodde att de skulle komma nästa vecka. De skrev 1/2 så menade de halv som i klockan halv och inte 1/2 som första februari. Tänk så tokigt det kan bli!

Så där kan det vara i bland det blir inte riktigt som man tänker och det är då vi tänker att vi får leva som vi lär så upp till bevis och "BARA GÖRT"!

Så vi bara gjordet- tänkte om slängde i hop en liten mini-show och så en liten mini-föreläsning om oss, vilka vi är och hur vi jobbar och så fick våra besökare som jobbade som lärare ställa frågor. De undrade hur länge vi har hållt på, om vi tycker det är roligt och en massa andra saker. Undrar ni hur vi pratade med dem? De hade med sig en tolk som översatte det vi sa till Lettiska och när de frågade oss saker så översatte tolken det till svenska. En tolk är alltså någon som kan två språk och som kan hjälpa till så att man förstår varandra.Tur var väl det för precis som Stina sa så pratade de jättekonsigt...och det konstiga var att de tyckte vi pratade konstigt!Det var bara på förmiddagen som vi hade besök så vi hann med en hel del annat i dag också.

Förmiddagsgruppen sjöng igenom några gamla godingar. Tänk att man kan glömma bort både texter och tecken när man inte har sjungit låtarna på några månader. Vi hjälptes åt och då kom vi på lite undan för undan. Eftermiddagsgruppen jobbade med lite andra saker som att fortsätta med dramaövningen skoaffären som vi gjorde en massa variationer på. Det blev lite fnissig...eller nä förresten det blev ganska mycket gap-skrattigt!

Båda grupperna gjorde lite uppvärmningsövningar till musik. Vi fortsatta med "statyerna" som vi började med förra veckan.

Nya massage-berättelsen om "Kärlek" provade vi också idag.

Stefan i förmiddaggruppen hade fyllt år fast inte 50-år som vi skojade med honom om så han fick sig en Ja må han leva och några hurra.

Eftermiddagsgruppen provade en ny grej. Att sitta stilla och lugnt och sedan knyta ena handen och fånga någonting. Sedan fick man berätta vad man hade fångat.
Monica hon hade fångat en kvast. Julianna hade fångat ett ägg. Anders han fångade en hårig spindel. Annelie fångade ett äpple, ja det var många olika saker som hade fångats. Innan vi kunde fortsätta arbeta fick man gå och lägga ifrån sig det man hade fångat. Julianna hade tur, hon kastade ägget över axeln men det landade på en stol och stolen var mjuk så det klarade sig. Annars hade det blivit en salig (ägg)röra.

Nu är fantastin till blogginlägget slut och arbetsdagen likaså. För tänk vad fräsigt det är att berätta för andra, som i dag för de som kom från Lettland att det här som vi gör på onsdagarna, det är vårat jobb och på vårat jobb så har vi roligt, men vi växer också som människor, genom sång musik och drama lär vi oss saker. Saker som vi sedan kan visa andra. Vi visar att vi duger precis som vi gör och när vi gör det då vågar fler tänka: "Bara gört"!

 

Bilden visar de lettiska kolorna vi fick som tack- fast det var inte särskilt lätt att få av pappret. Vi har ingen aning om vad de innehöll, men det var inga nötter i alla fall och kanske tranbär- goda var de i alla fall!