Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 18 JANUARI

- SKOAFFÄR OCH FOTOGRAFERING

I dag är det onsdag och onsdag betyder KanDeKanVi och KanDeKanVi betyder glädje.Vi har idag gjort lite smått och gott. Vi har provat nya teaterövningar och vi har fotograferat oss till nya affischer. Varför vi gör teaterövningar?

Ett enkelt svar skulle kunna vara för att det är roligt.

Men det fyller fler syften. Olika övningar kan vara bra för olika saker. En del övningar kan vara bra för att lära känna varandra. Andra övningar kan vara bra för att man ska lära sig att samarbete i gruppen. Det kan vara bra för kroppen och för koordinationen. Det svåra som vi började jobba lite med förra veckan. Andra övningar kan vara bra för minnet, för ”kom- i håget”.

Hur vet man vilka övningar som är bra för vad? Kan man känna det?

Ja det känner man eller så kan man fuska och läsa innantill i böcker eller på nätet.

I dag gjorde vi en hälsnings övning där vi hälsade på varandra på olika sätt. Kan man hälsa på olika sätt? Ja det finns massa olika sätt. Man kan säga hej eller tjena, tjabba eller öpp öpp om man är från Boxholm. Man kan ta i hand eller bocka eller niga- så gjorde man ofta förr i tiden. Under tiden vi gick runt och hälsade så spelade vi musik, vi tyckte att Mojjes låt ”Tjabba tjena hallå” passade utmärkt till den här övningen. Sedan gjorde vi övningen ”Skoaffären”. Den går till så att man går in i en skoaffär och så får man köpa ett par magiska skor. Men man vet inte på vilket sätt de är magiska förrens man tar på sig dem och går ut ur affären. Då berättar försäljaren vad det är för skor man har köpt. Det kan vara ”sjung-skor” och då sjunger man när man går ut, eller ”hopp-skor” då hoppar man ut, det fanns ”ramla omkull skor” i vår affär fick handledar-Annelie ett par ”hamburger-skor” som hon började äta upp på vägen ut. Ja det fanns alla möjliga magiska skor.

Sedan var vi statyer, olika statyer på olika sätt. Vi gick runt och dansade och rörde oss i rummet lite hur vi ville och när musiken stannade så blev vi som förstenade. Sedan gjorde vi om övningen lite och statyerna började leva lite i taget, först en arm och sedan en arm till osv. När vi testat det gjorde vi om övningen lite till och statyerna föreställde djur. Två åt gången var förstenade djur och vi andra gissade vad de var för djur.

Om man inte kunde gissa kunde man trycka på näsan på statyn så gjorde den ett läte som en ledtråd. Så gjorde vi en annan ”dans och stopp” övning, där vi innan låten började fick reda på hur vi skulle stå när låten slutade. Då gällde det att komma ihåg och hålla kolla på kroppen. Tex kunde handledar-Ingela säga, hand mot fot, så började musiken och och vi dansade omkring och när det blev tyst skulle vi komma ihåg hur vi skulle stå. Kul och lite svårt att få ihop både det man skulle komma ihåg och så hitta en kompis att göra övningen tillsammans med lite snabbt. Lite svårt men mycket roligt.

Vi har tagit kort i dag också. Tre och tre i orangea t-shirtar precis som när vi tog våra tomtebilder innan jul. Nu behöver vi nya foton så det har vi pysslat med i dag. Robin fotar och vi poserar som värsta bästa fotomodellerna. Det är inte helt enkelt. Man ska le, stå still, se glad, ut samtidigt. Ibland är det svårt att göra alla de grejerna själv på ett foto och så ska man göra det samtidigt med några kompisar. Inte helt enkelt men väldigt roligt. Det ska bli spännande att se hur bilderna blir.

Vad vi ska använda dem till? Jo till nya affischer, foldrar, infoblad, på fejjan, alltså facebook och lite överallt.

Vi har börjat med en ny massageberättelse också. Den är inte klar än men det kommer den att bli!

Nu är det slut för i dag och tack för idag.

Nästa vecka kör vi som vanligt en förmiddagsrupp och en eftermiddagsgrupp.

Tills dess tycker vi att Ni ska fortsätta att duga precis sådana som Ni är!

Mors mors!