Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 11 JANUARI 2017 - ÄNTLIGEN TERMINSTART!

När vi skiljdes åt i december efter julshowen så kändes det som att det var hemskt många veckor som vi skulle vara lediga innan vi skulle får köra i gång igen. Nu i dag när vi drog i gång verksamheten igen så kändes det som att det var i går som vi skiljdes åt.

Märkligt det där...hur konstigt tid kan kännas!

I dag vet vi i alla fall att det kändes bra att få ses igen. Vi hade dubbelgrupp heldag. Vi åt mat tillsammans i matsalen, värsta bästa fisken hade Markus och hans personal lagat. Det var riktigt smarrigt. För den som inte gillade fisk så kunde man käka tacosoppa eller olika sorters grönsaker och färskt hembakat bröd. Det finns alltid nått gott att äta där! Bettan i kaffis hon hade fixat smörgåsar och grejer åt oss.

Ja, nu har vi pratat om det viktigaste, maten. Vad har vi gjort mer då? Har vi legat på latsidan? Nä det har vi inte vi har jobbat som tusan. Jo det är säkert, vi började dagen med lite fågeldans, ett bra sätt att skaka igån "kröppastöllen" på. Vi har sjungit för Stina, Sandra och Jessica E som har fyllt år under tiden vi har varit lediga, vi har tittat på bilderna från julshowen såklart. Vi har planerat och önskat vad vi vill jobba med under 2017. Många bra saker kom vi på. En del har vi gjort tidigare som sjungit, dansat, improvisationsövningar och spelat in film och det önskade vi att få göra mer av. Så kom det fram en massa nya fräsiga saker. Tex att ha olika teman på låtar, musikaltema, eller ABBA-tema, Astrid Lindgren eller Cats eller Galenskaparna tema.

Vi pratade om olika koordinationsövningar för kroppen, vi provade några det var jättesvårt. Nu funderar vi på om det är som med texter att man blir bättre på det jumer man övar så det tänker vi att vi ska kolla nu under vårterminen. Blir man bättre om man övar på att göra olika saker med kroppen samtidigt. Tex rita en cirkel med ena handen i luften och ett uppåt-å-neråt-streck med den andra?

En kille i gänget han önskade att vi skulle meditera, men så kom han på att det inte var det han menade utan sånt där som Jörgen Mörnbäck gör nämligen imitera alltså härma andra. Det ville flera prova så det får vi planera in. Samma kille låg faktiskt lite på latsidan på lunchrasten när han passade på att ta en liten tupplur. Visst ser det skönt ut?

Vad vill vi göra mer då? Jo bland annat showa det vill vi göra mer såklart. Helst i nån stor stad som New York eller London men ett äldreboende i Mjölby går också bra kom vi fram till. Det viktiga är att få sjunga och sprida glädje sa någon i gänget - härlig inställning tycker vi!

Så det tänker vi fortsätta göra. Vi ska repa så vi kan göra shower. Vi ska göra övningar av olika slag så att vi blir bättre på olika sätt och vi ska ha roligt och ta hand om oss själva och varandra under tiden. Vi ska påminna oss själva och andra om att vi duger det ska vi göra den här terminen. Så vi bara gört säger NU KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR VI!!!