Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

LÖRDAG 17 DECEMBER- VAD ÄR VÄL EN KVÄLL I TRANÅS...

...den kan va alldeles dötrist och långtråkig eller alldeles alldeles underbar! Våran kväll och natt i Tranås var helt fantastiskt megasuperduper suverändöbra och inte långtråkig alls någon gång. Men vi tar det från början.

På lördag förmiddagen kom Vadstenabuss och hämtade oss vi åkte ner till Tranås och Parkhallen där Värsta Bästa Bandet redan var på plats och hade börjat repa. Vi hade käkat mellis på bussen ner och fick en slät kopp kaffe när vi kom till Parkhallen. Innan lunch gjorde vi soundcheck och repade lite grann. Sedan kom Magnus Karlsson och repade sina låtar med bandet och med Simon och Anders som han gjorde ett nummer med.

Till lunch serverades det spagetthi och köttfärssås, sallad, bröd och dricka och så en skvätt kaffe på det. Vi fortsatte repa lite grann efter lunchen och när vi kände oss nöjda och bandet kunde sitt och Morgan var nöjd med ljud och ljus så gick vi till hotellet och checkade in. Vi bodde två och två och rummen kunde se lite olika ut men de var väldigt fina och de hade sköna kuddar och varma täcken, någon tyckte sängen var för mjuk. Vi hängde lite på hotellet innan det var dax att gå tillbaka ner till Parkhallen för att förbereda inför showen och så käkade vi gröt och skinkmacka innan publiken kom. Eller kom förresten- de välde in- hur mycket folk som helst jätteskoj. Det är roligt när det kommer människor som man känner, familj, vänner och jobbarkompisar. Det är också roligt att det kommer människor som man inte känner. Några kom långt bort i från. Norrköping och Linköping, Jönköping. Några bodde kvar på hotellet så de såg vi vid frukosten också det kändes lite fräsigt då kände vi oss som kändisar. På eftermiddagen kom det en annan kändis, Patrik Isaksson och checkade in på hotellet strax innan vi checkade ut, han skulle också göra show i Tranås på söndagen.

Nu tappade vi tråden...var var vi nånstans? Jo just Tranås, showen. Ja vilken show det blev. Många av oss tyckte att det var den bästa julshowen någonsin. Varför vi tycker så? Jo det kändes som att allting flöt på, vi var snabba av och på scenen. Alla kunde sina repliker och alla sjöng rätt och dansade rätt. "BENGT" kom och hälsade på och då var hela publiken med och klappade och stampade. Fräsigt tänk att vår lilla uppvärmningsövning kunde bli ett shownummer!

Vi hade som vanligt önskat vad årets julshow skulle innehålla. Några ville att vi skulle visa film så det gjorde vi några andra ville att vi skulle sjunga vackra julsånger, så det gjorde vi. Flera stycken tyckte att vi borde ha med en rolig gästartist så det hade vi, Magnus Karlsson. Någon annan hade önskat att Kerstins Pöjk Robin skulle sjunga sololåtar, så det gjorde han. Några hade önskat att Vilfred Landstedt skulle vara med så det var han.

Några andra ville att vi skulle ha med hårdrockslåtar, så det hade vi.

Julianna gjorde en kupp och sjöng en hyllningssång till handledarna Ingela och Annelie, de blev mycket överraskade, tacksamma, glada, stolta och berörda och mycket berörda. Så mycket att sminket rann bort i ansiktet av alla tacksamhetstårar.

Ja det blev en härlig stämning, en riktigt KanDeKanVi julstämning med alla de här olika sakerna som vi hade önskat. Vi delade ut julklappar också till de som har hjälpt oss lite extra men något. Åboden, Anderssons Elektriska i Mjölby fick julklappar av oss och publiken för att de har hjälpt oss att sälja biljetter. Morgan och Fegge och Mattes fick julklappar för att de alltid ställer upp och för att Morgan får oss att se ut och låta som de stjärnor vi är.

Calle och Emil som driver Parkhallen och Kevin och personalen fick också julklappar för all fin mat och fin service om vi har fått de här dagarna men också för att vi fick bo på hotellet gratis som 5-års jubileums present- som vi fick av dem förra julshowen.

Publiken fick julklappar för att de vill komma och titta och lyssna på oss.

Vår chef Mattias Jesmin fick en julklapp.

Kungshöga skolan med rektorn Frida i täten som låter oss vara där och repetera varje vecka och de som jobbar i kaffis där och på andra ställen på Kungshöga fick också julklappar.

När alla julklappar var utdelade och publikens applåd-klappar hade klingat ut så var det efterfest. Värsta Bästa Bandet spelade dans till kl 23.00 och sedan gick vi tillbaka till hotellet. Några somnade direkt några andra var vakna jättelänge och busade lite i korridorerna och det var helt okej- det hör liksom till.

8.30 på morgonen samlades vi i frukostmatsalen där en härlig buffé stod uppdukad. Det är nått speciellt med hotellfrukostar, det känns lyxigt, riktigt lyxigt.

Förmiddagen fick man spendera hur man ville, några ville hänga på hotellet, några andra ville gå på stan.

Lunchen som serverades var en mycket god pastasallad med hembakat bröd. Till efterrätt var det kaffe och kaka för den som ville ha.

Tillsammans gjorde vi en utvärdering av hur vi tycker att de här dagarna har varit. Vi pratade om det som har varit bra och det som vi tycker kan bli bättre. Alla fick vara med och säga vad de tycker är viktigt, både deltagare och personalen som var med som scenarbetare. När vi var klara med det var det dax att säga tack för den här gången Tranås och bege sig hemmåt med turnébussen.

Vi önskade varandra GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR för nu är vi jullediga! Vi vill göra detsamma till Er som läser vår blogg, önska Er en GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT KANDEKANVI ÅR!

Vill ni se blider från showen och hotellet så finns de på vår facebooksida!

Vi ses nästa år!